Δύο διαδοχικές απειλές για βόμβα σε επιβατικές πτήσεις που αναχώρησαν από το Λονδίνο έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στις ευρωπαϊκές αρχές.
Χθες, πτήση της Wizz Air προσγειώθηκε αναγκαστικά στη Βουδαπέστη με συνοδεία μαχητικού Gripe. Σήμερα, ανάλογος συναγερμός στην Πολωνία ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο Μόντλιν της Βαρσοβίας.
Συναγερμός σήμερα στη Βαρσοβία
Το περιστατικό αφορά Boeing 737 MAX 8, που εκτελούσε δρομολόγιο από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου προς το αεροδρόμιο Σοπέν της Βαρσοβίας.
Έπειτα από πληροφορίες για εκρηκτικό μηχανισμό στο σκάφος, το αεροπλάνο άλλαξε πορεία. Κατευθύνθηκε στο Μόντλιν, όπου προσγειώθηκε στις 10:01 π.μ.
Στο αεροσκάφος βρίσκονται 181 άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή. Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας, εν αναμονή της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, που θα προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο του αεροπλάνου.

































