Στη Γαλλία, απέναντι στη Λανς, η Κόμο άφησε το αποτύπωμά της. Επικράτησε με 9-1, το ευρύτερο σκορ νίκης στην ιστορία του Champions League, ενώ η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας είχε φάσεις ακόμη και για διψήφιο αριθμό τερμάτων. Πρωταγωνιστής της ιταλικής ομάδας ήταν ο Τάσος Δουβίκας. Πέτυχε χατ-τρικ, έδωσε μία ασίστ και με αυτή την εμφάνιση μπήκε στο πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Έλληνας επιθετικός έμεινε 61 λεπτά στο ματς και βαθμολογήθηκε με 10. Είχε 3 γκολ, μία ασίστ, 3 στα 3 σουτ στον στόχο, 5 στις 6 εύστοχες πάσες και 17 επαφές με την μπάλα. Έτσι έφτασε τα 6 γκολ σε 4 αναμετρήσεις της League Phase και ηγείται στη λίστα των σκόρερ ολόκληρης της διοργάνωσης.
Απέναντι στη Λανς μέτρησε επίσης 5 επαφές στην αντίπαλη περιοχή, 3 σουτ, 2 ευκαιρίες που δημιούργησε και 2 στις 2 μονομαχίες κερδισμένες.
Είναι ο μοναδικός παίκτης της Κόμο που έχει σκοράρει και στα τέσσερα παιχνίδια της διοργάνωσης, βρίσκοντας δίχτυα σε κάθε ματς του στο Champions League φέτος. Αποτελεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση της ιταλικής ομάδας. Όσα έχει καταφέρει ως τώρα στάθηκαν βασικός λόγος για να ανανεώσει το συμβόλαιό του.
Στην ελληνική λίστα των σκόρερ
Με το ματς κόντρα στη Λανς μπήκε και σε μια ξεχωριστή ελληνική λίστα. Ο Έλληνας φορ πέτυχε χατ-τρικ και μοίρασε μία ασίστ, αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης και εντάχθηκε στο κλειστό κλαμπ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών με χατ-τρικ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ή στο Champions League.
Έγινε μόλις ο πέμπτος Έλληνας που το καταφέρνει, μετά τον Βαγγέλη Παυλίδη, τον Κώστα Μήτρογλου, τον Αντώνη Αντωνιάδη και τον Μάικ Γαλάκο. Αντωνιάδης και Γαλάκος το είχαν πετύχει όσο η διοργάνωση ονομαζόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών.
Οι Έλληνες με τρία γκολ και πάνω
- Αντώνης Αντωνιάδης, 4 γκολ, 30/9/1970, Παναθηναϊκός εναντίον Ζενές Ες 5-0, Κύπελλο Πρωταθλητριών 1970-71
- Μάικ Γαλάκος, 3 γκολ, 6/11/1974, Ολυμπιακός εναντίον Άντερλεχτ 3-0, Κύπελλο Πρωταθλητριών 1974-75
- Κώστας Μήτρογλου, 3 γκολ, 2/10/2013, Άντερλεχτ εναντίον Ολυμπιακός 0-3, Champions League 2013-14
- Βαγγέλης Παυλίδης, 3 γκολ, 21/1/2025, Μπενφίκα εναντίον Μπαρτσελόνα 4-5, Champions League 2024-25
- Τάσος Δουβίκας, 3 γκολ, 4/11/2026, Λανς εναντίον Κόμο 1-9, Champions League 2026-27
Η βραδιά που έγραψε ιστορία η Κόμο
Η Κόμο εντυπωσιάζει ξανά με τη σεζόν που διανύει. Βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση του Champions League μέσω της οκτάδας, κάτι που θα την οδηγήσει απευθείας στους 16.
Η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας είναι 4η, με 9 βαθμούς και πολύ μεγάλη διαφορά τερμάτων, μετά το ανεπανάληπτο εκτός έδρας 9-1 επί της Λανς. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Με διαφορά οκτώ τερμάτων, το εκτός έδρας 9-1 ισοφάρισε το ρεκόρ της ευρύτερης νίκης στην ιστορία του Champions League. Στην ίδια καταγραφή μπαίνουν και δύο ακόμη αποτελέσματα.
- Λανς εναντίον Κόμο 1-9, Νοέμβριος 2026
- Ρεάλ Μαδρίτη εναντίον Μάλμε 8-0, Δεκέμβριος 2015
- Λίβερπουλ εναντίον Μπεσίκτας 8-0, Νοέμβριος 2007
Τα ρεκόρ της Κόμο μετά το 9-1 στη Γαλλία είναι δεκάδες. Στα σημαντικότερα είναι ότι συγκαταλέγεται, μαζί με δύο ομάδες της Μπάγερν, στις τρεις μόνες που πέτυχαν 8 ή περισσότερα γκολ σε ένα ματς Champions League τις τελευταίες 10 σεζόν.
- Μπάγερν εναντίον Μπαρτσελόνα 8-2, 2020
- Μπάγερν εναντίον Ντιναμό Ζάγκρεμπ 9-2, 2024
- Κόμο εναντίον Λανς 9-1, 2026
Με το ματς κόντρα στη Λανς η Κόμο έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει εννιά γκολ εκτός έδρας. Κατέγραψε και τη μεγαλύτερη νίκη μακριά από την έδρα της στο Champions League.
Το 1-9 της Λανς εντάσσεται στις βαρύτερες ήττες γαλλικών συλλόγων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον 21ο αιώνα.

































