ΚΑΙΡΟΣ · LIVE13.1°CΝεφώσεις51% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την αμυντική συμφωνία της Μέκκας

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 0

Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την αμυντική συμφωνία της Μέκκας

Η Συμφωνία της Μέκκας για κοινή άμυνα μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας εγκρίθηκε από την τουρκική Εθνοσυνέλευση. Στη συζήτηση, κυβερνητικοί βουλευτές υποστήριξαν ότι ενισχύεται η ασφάλεια στην περιοχή. Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης μίλησαν για επιφυλάξεις ως προς τις επιπτώσεις.

Βασική πρόβλεψη είναι πως εξωτερική ένοπλη επίθεση εναντίον ενός από τα τρία κράτη θα λογίζεται επίθεση εναντίον όλων. Τότε ενεργοποιείται υποχρέωση αμοιβαίας στρατιωτικής υποστήριξης.

Με την έγκριση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ολοκληρώνονται οι εσωτερικές διαδικασίες επικύρωσης και στις τρεις χώρες. Η συμφωνία θα αρχίσει να ισχύει μετά την κατάθεση των εγγράφων επικύρωσης.

Η Άγκυρα διευκρινίζει ότι ενδεχόμενη στρατιωτική υποστήριξη προς τη Σαουδική Αραβία θα έχει αμυντικό χαρακτήρα. Αποστολή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων θα απαιτεί ξεχωριστή κοινοβουλευτική έγκριση.

Δεν στοχοποιείται τρίτη χώρα, λέει βουλευτής του AKP

Ο βουλευτής του AKP Ζιγιά Αλτουνγιαλντίζ δήλωσε ότι η συμφωνία δεν θέτει στο στόχαστρο τρίτη χώρα. Αποσκοπεί, είπε, στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και στην αποτροπή συγκρούσεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συζήτηση της Εθνοσυνέλευσης διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για τις διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας και για τον κίνδυνο εμπλοκής της σε περιφερειακές συγκρούσεις.

Ο βουλευτής του CHP Μεχμέτ Γκιουζελμανσούρ ζήτησε σαφείς εγγυήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο εκπρόσωπος του Καλού Κόμματος Μπουγρά Καβουντζού υποστήριξε ότι η ισραηλινή απειλή πρέπει να εκλαμβάνεται ως γεωπολιτική πραγματικότητα και όχι να χρησιμοποιείται ως εργαλείο προπαγάνδας.

Ο βουλευτής του Νέου Κόμματος Γιουκσέλ Τασκίν χαρακτήρισε τη συμφωνία αποτέλεσμα της αρχιτεκτονικής της Μέσης Ανατολής που επιθυμεί η συμμαχία Τραμπ-Νετανιάχου.

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies