Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
14.2 °C 55%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Τουρκία: Η πρώτη αντίδραση Οτσαλάν για τη διάλυση του PKK
Ημερομηνία: Σήμερα 13/5/2025, 18:52 - Εμφανίσεις: 13



Τη διάλυση της κουρδικής ένοπλής οργάνωσης «χαιρέτισε» ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οσταλάν.

«Χαιρετίζω με ταπεινότητα τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο ιστορικό 12ο Συνέδριο», έγραψε ο Οτσαλάν σε μήνυμά του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αναφερόταν στο συνέδριο του ΡΚΚ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο τέλος του οποίου η ένοπλη οργάνωση πήρε την ιστορική απόφαση να καταθέσει τα όπλα έπειτα από περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες ανταρτοπολέμου εναντίον του τουρκικού κράτους.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο 76χρονος Οτσαλάν έχει περάσει ένα τέταρτο του αιώνα στη φυλακή αφού ηγήθηκε του ένοπλου αγώνα του κινήματός του εναντίον του τουρκικού κράτους με σκοπό ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.

Τον Φεβρουάριο έκανε μια ιστορική έκκληση για ειρήνη.

Ο αγώνας έκανε τον κύκλο του, είπε, ζητώντας από το PKK να καταθέσει τα όπλα και χθες η ένοπλη οργάνωση υπάκουσε στην έκκλησή του.

Τι ζητά το φιλοκουρδικό κόμμα Επιπλέον το φιλοκουρδικό κόμμα DEM ζήτησε την Τρίτη από την τουρκική κυβέρνηση να εφαρμόσει «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» πριν από τη μουσουλμανική γιορτή του Εΐντ αλ Άντχα, στις αρχές Ιουνίου, έπειτα από την ανακοίνωση της αυτοδιάλυσης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), τη Δευτέρα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Αναμένουμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τα καθήκοντα και τις ευθύνες της», δήλωσε ο συμπρόεδρος του DEM, ο Τουντζέρ Μπακιρχάν, ζητώντας «συγκεκριμένα και ανθρωπιστικά» μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης «χωρίς να αναμένουμε το τέλος του Εϊντ».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Το Εϊντ αλ Άντχα (η «Γιορτή των Θυσιών) θα γινόταν διπλή γιορτή», συμπλήρωσε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Η απελευθέρωση των άρρωστων πολιτικών κρατουμένων και η βελτίωση των συνθηκών κράτησης του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη του PKK, του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, θα πρέπει να είναι κάποι...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
14.2 °C 55%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies