Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
22.1 °C 46%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Δασμοί: Για συμφωνία ΗΠΑ - Ινδίας «στο αρκετά εγγύς μέλλον», κάνει λόγο ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ημερομηνία: 3/6/2025, 05:44 - Εμφανίσεις: 22



Ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου Χάουαρντ Λάτνικ εξεδήλωσε χθες Δευτέρα την αισιοδοξία του για τη σύναψη συμφωνίας για το εμπόριο με την Ινδία, ώστε η χώρα να μην υφίσταται πλέον τους τελωνειακούς δασμούς που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (στη φωτογραφία αρχείου από το Reuters/Leah Millis, επάνω, ο Χάουαρντ Λάτνικ).

«Θα πρέπει ν’ αναμένετε συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ινδία στο αρκετά εγγύς μέλλον», δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια φόρουμ που προωθεί τις διμερείς σχέσεις, δηλώνοντας «πολύ αισιόδοξος».

Η Ινδία κάνει κάποια πράγματα που ενοχλούν τις ΗΠΑ, «για παράδειγμα, αγοράζει στρατιωτικό υλικό από τη Ρωσία»googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την παράταση ως την 9η Ιουλίου της παύσης των τελωνειακών δασμών σε βάρος πολλών εμπορικών εταίρων της χώρας του ώστε να πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις.

Ο κ.

Λάτνικ, φλογερός υπερασπιστής των δασμών αυτών, δήλωσε «μέγας θαυμαστής» της Ινδίας, ωστόσο εξεδήλωσε τις ανησυχίες του για τον τρόπο που εφαρμόζει τελωνειακούς δασμούς η αναδυόμενη οικονομία και πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη.

Oσον αφορά αυτούς που επιβάλλονται από την Ινδία στις ΗΠΑ, το ζητούμενο για την Ουάσιγκτον είναι να «μειωθούν σε επίπεδο λογικό και προσήκον ώστε να είμαστε σπουδαίοι εμπορικοί εταίροι και νομίζω πως αυτό είναι εφικτό», δήλωσε ο κ.

Λάτνικ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Εξαίρετη σχέση» Η ινδική κυβέρνηση γενικά κάνει κάποια πράγματα που ενοχλούν τις ΗΠΑ, «για παράδειγμα, αγοράζει στρατιωτικό υλικό από τη Ρωσία», δήλωσε ακόμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «θα εγγυηθεί πως θα φροντίσουμε την Ινδία, που θαυμάζει και σέβεται βαθιά», έδωσε την υπόσχεση ο Χάουαρντ Λάτνικ, κατά τον οποίο οι δυο χώρες έχουν «εξαίρετη σχέση».

Πηγή: ΑΠΕ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
22.1 °C 46%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies