Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
21.7 °C 64%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν γνωρίζαμε»: Ηχηρή παρέμβαση 1.200 Ισραηλινών ακαδημαϊκών υπέρ Παλαιστινίων στη Γάζα
Ημερομηνία: 7/6/2025, 21:20 - Εμφανίσεις: 11



Με μια ανοιχτή επιστολή που κλονίζει τη συλλογική συνείδηση, περισσότεροι από 1.200 διανοούμενοι καλούν τα ηγετικά στελέχη των Ισραηλινών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων να «μιλήσουν» και να δράσουν, ώστε να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα με ανοιχτή επιστολή-παρέμβαση.

Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, οι ακαδημαϊκοί, που αυτοπροσδιορίζονται ως Ομάδα Δράσης Μαύρη Σημαία (Black Flag Action Group), ισχυρίζονται ότι από τότε που το Ισραήλ παραβίασε την κατάπαυση του πυρός τον Μάρτιο, σχεδόν 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

Η συντριπτική πλειονότητα αυτών, όπως αναφέρουν οι συντάκτες, ήταν άμαχοι.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Πέρα από τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών από ισραηλινά πυρά, οι συγγραφείς καταγράφουν τις προειδοποιήσεις για λιμοκτονία που επιβάλλεται στη Γάζα ως «αποτέλεσμα σκόπιμης και ανοιχτά δηλωμένης πολιτικής της ισραηλινής κυβέρνησης».

Η επιστολή των ακαδημαϊκών αποτελεί την πιο πρόσφατη σε έναν αυξανόμενο αριθμό ανοιχτών επιστολών που εκδηλώνουν διαμαρτυρία για τον πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας.

Πάντως, ενώ πολλές άλλες επιστολές έχουν αντιταχθεί στους πολιτικούς λόγους της τελευταίας ισραηλινής επίθεσης ή έχουν ισχυριστεί ότι θέτουν σε κίνδυνο τους εναπομείναντες αιχμαλώτους του Ισραήλ που κρατούνται στη Γάζα, αυτή η επιστολή των ακαδημαϊκών διαφοροποιείται γιατί τοποθετεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στην καρδιά των αντιρρήσεών της στον πόλεμο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Για χάρη των αθώων ζωών και της ασφάλειας όλων των ανθρώπων αυτής της γης… αν δεν καλέσουμε να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος, η ιστορία δεν θα μας συγχωρέσει»googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); «Έχουμε σιωπήσει για πάρα πολύ καιρό» «Ως ακαδημαϊκοί, αναγνωρίζουμε τον δικό μας ρόλο σε αυτά τα εγκλήματα», τονίζει η επιστολή.

«Είναι οι ανθρώπινες κοινωνίες, όχι μόνο οι κυβερνήσεις, που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Κάποιοι το κάνουν μέσω άμεσης...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
21.7 °C 64%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies