Madleen: Υπό απέλαση οι ακτιβιστές - Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την κατάληψή του σε διεθνή ύδατα Ημερομηνία:
9/6/2025, 22:12 - Εμφανίσεις: 14
Υπό απέλαση είναι οι ακτιβιστές του πλοίου Madleen, του «Στόλου της Ελευθερίας», το οποίο κατελήφθη σε διεθνή ύδατα τη νύχτα από δυνάμεις των ισραηλινού στρατού.
Η σύλληψη των 12 ακτιβιστών, που θέλησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, έχει προκαλέσεις διεθνείς αντιδράσεις και οργή.
Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί πού είναι το πλήρωμα του Madleen, με τον «Στόλο της Ελευθερίας» να ζητά ενημέρωση και οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ισραήλ να κινείται νομικά για την προστασία του.
To Madleen έφτασε στο λιμάνι Ασντόντ γύρω στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); To Madleen φτάνει στην Ασντότ Ισραήλ: «Selfie yacht» Μια μάλλον ειρωνική ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ περιέγραψε το πλοιάριο Madleen με τους 12 ακτιβιστές ως «selfie yacht».
Δήλωσε μέσω Χ ότι το σκάφος «που μεταφέρει την Γκρέτα Τούνμπερκ και τις άλλες λεγόμενες “διασημότητες” συνεχίζει το ταξίδι του προς ισραηλινό λιμάνι».
«Με την άφιξη, θα γίνουν διευθετήσεις για την επιστροφή τους στις αντίστοιχες χώρες καταγωγής τους», συμπλήρωσε.
Από τη σύλληψη των ακτιβιστών του Madleen Πάντως, ο Συνασπισμός του Στόλου της Ελευθερίας έχει εκφράσει αμφιβολίες για τις πληροφορίες που έρχονται από το Ισραήλ για το πού βρίσκονται οι συλληφθέντες ακτιβιστές.
Εκπρόσωπός του ανακοίνωσε ότι «σύμφωνα με την Ισραηλινή Αρχή Μετανάστευσης, δεν βρίσκονται υπό την κράτησή της» και πως γίνονται επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους από τις πρώτες πρωινές ώρες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Παράνομη σύλληψη Επείγουσα επιστολή στις ισραηλινές αρχές για την τύχη του πληρώματος του Madleen, απέστειλε και το Adelah, το νομικό κέντρο για τα δικαιώματα των αραβικών μειονοτήτων στο Ισραήλ.
Με αυτήν ζητά «πληροφορίες αναφορικά με την τύχ...