Η Μπενφίκα του Παυλίδη «λύγισε» την Μπάγερν (1-0) - Πέρασαν ως πρώτοι οι «αετοί» στους 16 Ημερομηνία:
Σήμερα 25/6/2025, 00:24 - Εμφανίσεις: 12
Η Μπενφίκα του Βαγγέλη Παυλίδη (έπαιξε ως το 87’) όχι μόνο εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του Μουντιάλ Συλλόγων, αλλά το έκανε και με… στυλ, επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου με 1-0 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης και κατέκτησε την πρωτιά στον 3ο όμιλο.
Οι δευτεραθλητές Πορτογαλίας περιμένουν πλέον την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση του 4ου ομίλου (Τσέλσι ή Εσπεράνς) για μία μεγάλη «μάχη» στον πρώτο γύρο των νοκ-άουτ.
Η δε Μπάγερν θα κληθεί να παίξει στις 29 Ιουνίου με τη Φλαμένγκο, στη φάση των «16», διεκδικώντας την είσοδό της στα προημιτελικά.
Η Μπενφίκα μπήκε με τρομερό κέφι απ’ τα πρώτα λεπτά στο «Bank of America Stadium» της Σάρλοτ, παρά τη αφόρητη ζέστη, απέναντι σε μία Μπάγερν που έπαιζε σε χαμηλές… στροφές.
Μόλις στο 9ο λεπτό ο Νόιερ έκανε σπουδαία επέμβαση στο γωνιακό πλασέ του Ντι Μαρία, όμως δεν μπόρεσε να βγάλει καμία… αντίδραση 4 λεπτά αργότερα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Από εξαιρετική ανάπτυξη των «αετών» ο Άουρσνες γύρισε προς το ύψος του πέναλτι κι ο επερχόμενος Σιέλντερουπ με άψογο τελείωμα στη κίνηση άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0 για την Μπενφίκα.
13′ Benfica strikes first! 🔥googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Schjelderup with the opener! 🔴 Watch the @FIFACWC | June 14 – July 13 | Every Game | Free | https://t.co/i0K4eUtwwb | #FIFACWC #TakeItToTheWorld #SLBBAY pic.twitter.com/yQFzQv7RoL — DAZN Football (@DAZNFootball) June 24, 2025 Στο 17’ ο Παυλίδης άλλαξε την μπάλα με τον Ντι Μαρία κι έφυγε στο τετ-α-τετ, όμως ο Ουπαμεκανό τον έκοψε τη τελευταία στιγμή, πριν εκτελέσει μπροστά από τον Νόιερ, με τον Έλληνα επιθετικό να εκδηλώνει διαμαρτυρία έντονα για πέναλτι.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("inside_intext_3"); }); Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Κομπανί «ζωντάνεψαν» την Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες στο 50’ με τον Σανέ και στο 51’ με τον Πάβλοβιτς, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Τρουμπίν αντέδρασε εξαιρετ...