Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
27.7 °C 30%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η UEFA αποκλείει την DAC από το Europa Conference League λόγω κοινής ιδιοκτησίας με την ΕΤΟ
Ημερομηνία: Σήμερα 30/6/2025, 13:32 - Εμφανίσεις: 11



Σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, η UEFA έχει πάρει την απόφαση να αποκλείσει τη DAC Dunajská Streda από το UEFA Europa Conference League 2025/26 λόγω παραβίασης του κανονισμού που απαγορεύει την ταυτόχρονη συμμετοχή δύο συλλόγων με κοινή ιδιοκτησία ή έλεγχο στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η DAC και ο ουγγρικός σύλλογος ETO Győr υπάγονται και οι δύο στον ίδιο επιχειρηματία, τον Οσκάρ Βιλάγκι (Oszkár Világi), ο οποίος κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε αμφότερες τις ομάδες.

Αυτή η κοινή ιδιοκτησία δημιουργεί σύγκρουση συμφερόντων και παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA περί πολλαπλής ιδιοκτησίας συλλόγων.

Παρότι οι δύο ομάδες προσπάθησαν να διαχωρίσουν διοικητικά και λειτουργικά τις δραστηριότητές τους, η UEFA έκρινε ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι επαρκή, οδηγώντας στον αποκλεισμό της DAC.

Εφόσον η απόφαση επιβεβαιωθεί, ο νικητής του πρώτου προκριματικού γύρου μεταξύ Urartu (Αρμενία) και Neman Grodno (Λευκορωσία) θα προκριθεί απευθείας στον τρίτο προκριματικό γύρο, καθώς έχει γίνει ήδη η κλήρωση και δεν μπορέ άλλη σλοβακική ομάδα που να θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη DAC.

Ταυτόχρονα, η Σλοβακία θα συνεχίσει να εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τους βαθμούς της χώρας να διαιρούνται δια τέσσερα σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η υπόθεση της DAC δεν είναι η πρώτη που σχετίζεται με τον αποκλεισμό ομάδας λόγω πολλαπλής ιδιοκτησίας.

Νωρίτερα, η UEFA είχε αποκλείσει τον ιρλανδικό σύλλογο Drogheda United από το ίδιο τουρνουά, καθώς ο ιδιοκτήτης του κατείχε επίσης τον δανέζικο σύλλογο Silkeborg IF, ο οποίος συμμετείχε στην ίδια διοργάνωση.

Σε αυτή την περίπτωση, η UEFA απεφάνθη ότι δεν είχαν ληφθεί επαρκή μέτρα για τον διαχωρισμό της διαχείρισης και της επιρροής των δύο ομάδων, οδηγώντας στον αποκλεισμό της Drogheda και στην αντικατάστασή της από την Silkeborg....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
27.7 °C 30%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies