O Τραμπ «κόβει» τις εκθέσεις της κλιματικής αλλαγής από την ιστοσελίδα της NASA Ημερομηνία:
15/7/2025, 22:44 - Εμφανίσεις: 8
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε ακόμα ένα βήμα για να δυσκολέψει την εύρεση σημαντικών, νομικά επιβεβλημένων επιστημονικών αξιολογήσεων αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της.
Αυτή τη φορά, διακόπτει την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της NASA.
Ήδη από τις αρχές του μήνα, όλοι οι επίσημοι κυβερνητικοί ιστότοποι, που φιλοξενούσαν έγκυρες, αξιολογημένες από ομότιμους οργανισμούς εθνικές αξιολογήσεις για το κλίμα έσβησαν.
Επρόκειτο για ιστοσελίδες που ενημερώνουν τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις και το κοινό για την κλιματική κρίση.
Εξηγούσαν τι πρέπει να περιμένουν καθώς ο κόσμος υπερθερμαίνεται και πώς να προσαρμοστούν καλύτερα.
«Η νέα αυτή στάση αποτελεί κλασική παραπλάνηση της κυβέρνησης Τραμπ»googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Μετά τις αντιδράσεις, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι τις εκθέσεις που δεν ήταν πλέον διαθέσιμες, θα τις φιλοξενούσε η NASA.
Έτσι η διαστημική υπηρεσία θα συμμορφωνόταν με νόμο του 1990 που απαιτεί τη δημοσίευση των εκθέσεων.
Η NASA διαβεβαίωνε ότι θα το έκανε.
Στις 3 Ιουλίου, η NASA εξέδωσε δήλωση που δήλωσε: «Όλες οι προϋπάρχουσες εκθέσεις θα φιλοξενούνται στον ιστότοπο της NASA, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της αναφοράς».
Αλλά τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι ματαίωσε αυτά τα σχέδια.
Με ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου της NASA, Μπέτανι Στίβενς, δήλωσε: «Η USGCRP (η κυβερνητική υπηρεσία που επιβλέπει και φιλοξενεί τις εκθέσεις) εκπλήρωσε τις νομοθετικές της απαιτήσεις παρουσιάζοντας τις εκθέσεις της στο Κογκρέσο.
Η NASA δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να φιλοξενήσει τα δεδομένα του globalchange.gov».
Συνεπώς, συμπλήρωσε, δεν θα υπάρχουν δεδομένα από την αξιολόγηση ή το κυβερνητικό γραφείο επιστημών που συντόνισε το έργο στη NASA, είπε.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); });googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Καθαρή λογοκρισία» Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την Κάθριν Χέιχο, επιστήμονα του Κλίματος στο πανεπιστήμιο Texas...