Η ιστορία πίσω από την αναγνώριση της Παλαιστίνης - Πόσες χώρες έχουν κάνει ήδη αυτό το βήμα; Ημερομηνία:
25/7/2025, 16:40 - Εμφανίσεις: 18
Σε δήλωσή του στο X την Πέμπτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
«Όπως προκύπτει από την ιστορική δέσμευσή της για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αποφάσισα ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Μακρόν.
Η απόφαση της Γαλλίας να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη έρχεται εν μέσω της ευρωπαϊκής οργής για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα και για τις ενέργειες του Ισραήλ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η κίνηση αυτή έρχεται επίσης έπειτα από την έκδοση κοινής δήλωσης από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τον Καναδά και άλλους βασικούς συμμάχους του Ισραήλ, στην οποία καταδικάζουν τους περιορισμούς στην παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.
Consistent with its historic commitment to a just and lasting peace in the Middle East, I have decided that France will recognize the State of Palestine.
I will make this solemn announcement before the United Nations General Assembly this coming September.… pic.twitter.com/VTSVGVH41Igoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); — Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 24, 2025 Η Γαλλία θα γίνει επίσης το πρώτο μέλος της G7 – μιας ομάδας των επτά μεγαλύτερων ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου – που αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος.
Η G7 περιλαμβάνει τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); H ιστορία της αναγνώρισης της Παλαιστίνης Στις 15 Νοεμβρίου 1988, στην αρχή της πρώτης Ιντιφάντα, ο Γιάσερ Αραφάτ, πρόεδρος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ανακήρυξε την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσά της την Ιερουσαλήμ.
Η Παλαιστινιακή Απελευθερωτική Οργάνωση (PLO) στη δεκαετία του 1970 Ο Καμάλ Νάσερ, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Απελευθερωτικής Οργάνωσης (PLO), ...