Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
26.4 °C 26%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η Gen Z αδημονεί να επενδύσει, αλλά μήπως... δεν μπορεί;
Ημερομηνία: 12/8/2025, 22:28 - Εμφανίσεις: 11



Η Gen Z φαίνεται να επιθυμεί διακαώς να κάνει επενδύσεις που θα αποφέρουν κέρδη και στο μυαλό τους μία ιδανική ζωή.

Εν τω μεταξύ, η τρέχουσα οικονομία θέτει αρκετά εμπόδια στα πλάνα τους.

Ιστορίες που προκαλούν πανικό για επενδύσεις Ο Έντ Έλσον, ένας 26χρονος αναλυτής ερευνών και συμπαρουσιαστής του podcast Prof G Markets, έχει ακούσει αμέτρητες ιστορίες για προηγούμενες γενιές που πλούτισαν από μετοχές.

Ο συμπαρουσιαστής του, ο καθηγητής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και επιχειρηματίας Σκοτ Γκάλογουεϊ, 60 χρόνων, επένδυσε 800.000 δολάρια στην Apple και την Amazon το 2009.

Σήμερα, αυτές οι επενδύσεις φτάνουν συνολικά τα 40 εκατομμύρια δολάρια, αποτελώντας θεμέλιο λίθο της περιουσίας του που ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια δολάρια, τονίζει άρθρο του Business Insider.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Η OpenAI και η SpaceX ηγούνται μιας ολοένα αυξανόμενης κατηγορίας εταιρειών που γνωρίζουν τεράστια επιτυχία χωρίς να μπουν στις δημόσιες αγορές.

Ο Έλσον θέλει την ίδια ευκαιρία να επενδύσει στις τεχνολογικές εταιρείες που καθορίζουν τη δική του γενιά.

Βλέπει αυτές τις ευκαιρίες στην OpenAI και τη SpaceX, καινοτόμες εταιρείες που ξεχωρίζουν και έχουν εκτοξευθεί σε αποτιμήσεις των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και άνω.

Το πρόβλημα; Και οι δύο εταιρείες είναι ιδιωτικές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Η OpenAI και η SpaceX ηγούνται μιας ολοένα αυξανόμενης κατηγορίας εταιρειών που γνωρίζουν τεράστια επιτυχία χωρίς να μπουν στις δημόσιες αγορές.

Δύσκολη «πίστα» οι επενδύσεις για τους νέους.

REUTERS/Brendan McDermid «Οι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση στις καλύτερες εταιρείες, που δημιουργούν τη μεγαλύτερη αξία — δηλαδή την OpenAI και τη SpaceX — είναι οι ήδη πλούσιοι», δήλωσε ο Έλσον.

«Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τη γενιά μας».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Ο μέσος επενδυτής της Gen Z ξεκινά να κάνει συναλλαγές στην ηλικία των 19...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
26.4 °C 26%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies