Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
21.7 °C 46%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ευρωκοινοβούλιο: Δικαστικά κατά της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το SAFE
Ημερομηνία: 25/8/2025, 21:36 - Εμφανίσεις: 8



Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον του Συμβουλίου της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέφυγε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την υιοθέτηση του αμυντικού προγράμματος SAFE.

Την προσφυγή ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ αποκάλυψε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης Ζητά την ακύρωση του κανονισμού που επιτρέπει συμμετοχή τρίτων χωρών (περιλαμβανομένης της Τουρκίας) στα €150 δισ.

για ασφάλεια και την άμυνα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ν.

Φαραντούρης: Nα αποκατασταθεί η τάξη και η νομιμότητα «Η κατάθεση προσφυγής του Ευρωκοινοβουλίου λίγο πριν την έναρξη των εργασιών μας ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ αποτελεί τη θεσμική απάντησή μας και δικαιώνει τις ενστάσεις που διατύπωσα από την πρώτη στιγμή.

Δεν είναι προσφυγή μεμονομένων ευρωομάδων ή ευρωβουλευτών αλλά ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά τις ενστάσεις που υποβάλαμε τον Μάιο και δείχνει ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε με επιτυχία κάποια πράγματα όταν πιστεύουμε σε αυτά», τόνισε (ΕΡΤ) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας, Νικόλας Φαραντούρης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, που τυγχάνει και καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, συμπλήρωσε: «Με την προσφυγή ζητούμε να αποκατασταθεί η τάξη και η νομιμότητα.

Η απόφαση να παρακαμφθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνιστά θεσμικό ολίσθημα.

Δεν θα μπορούσε να λαμβάνονται κολοσσιαίας σημασίας αποφάσεις – όπως ο Κανονισμός SAFE – χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Και ασφαλώς χωρίς την αυστηρή τήρηση του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Η επίκληση “έκτακτης ανάγκης” είναι προσχηματική και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); ⚠Κατατέθηκε σήμερα πριν την έναρξη των εργασιών, #προσφυγή του Ευρωκοινοβ.

κατά Κομισιόν/ Συμβουλίου Υπουργών ενώπιον του Δικαστηρίου ΕΕ.

Ζητάμε ακύρωση του Κανονισμού #SAFE που επιτρέπει συμμετοχή τρίτων χωρών (περιλαμβανομένης της Τουρκίας) στα €150 δισ.

για ασφ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
21.7 °C 46%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies