Ελλάδα – Βοσνία 77-80: Της κόστισε το «μπλακ-άουτ» και τώρα έμπλεξε για την πρωτιά Ημερομηνία:
2/9/2025, 18:08 - Εμφανίσεις: 12
Την… πατήσαμε εκεί που δεν το περιμέναμε.
Η Ελλάδα «πλήρωσε» το ολικό μπλακ-άουτ της δεύτερης περιόδου (από 34-21, 34-39), έχασε με σκορ 80-77 από τη Βοσνία για την 4η αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Eurobasket 2025 και… έμπλεξε όσον αφορά την πρωτιά.
Στο 3-1 πλέον η Εθνική μας, στο 2-2 ανέβηκε η Βοσνία που έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης, ενώ Ιταλία και Ισπανία (στο 2-1 αμφότερες) θα αγωνιστούν μεταξύ τους το βράδυ στις 21:30.
Θα μπορούσαμε με νίκη σήμερα να «σφραγίσουμε» την πρωτιά -υπό προϋποθέσεις- από απόψε.
Τώρα θέλουμε οπωσδήποτε νίκη στον «τελικό» της Πέμπτης (4/9, 21:30) με την Ισπανία για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου.
Υπάρχει πλέον ακραίο σενάριο που μας θέλει ακόμα και στην… τέταρτη θέση ύστερα από το τέλος της τελευταίας αγωνιστικής! Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά με Παπανικολάου και Ντόρσεϊ (7-2), με τον δεύτερο να γράφει το 13-5 με τρίποντο.
Η Εθνική μας πήρε και διψήφια διαφορά με τον Μήτογλου (18-7), αλλά οι Βόσνιοι απέκτησαν ρυθμό στην επίθεση και μείωσαν κάπως, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με το σκορ στο 25-19 υπέρ μας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Με Κώστα, Θανάση και Σλούκα η Ελλάδα απέκτησε τη μεγαλύτερη διαφορά της μέσα στο παιχνίδι, καθώς βρέθηκε να νικάει με +13 (34-21).
Σε εκείνο το σημείο, όμως, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη έπαθε ολικό… μπλακ-άουτ! Με ένα αδιανόητο σερί 18-0 και πρωταγωνιστές τους Άτιτς, Νούρκιτς και Ρόμπερσον η Βοσνία πέρασε μπροστά με +5 (34-39) και κάπου εκεί απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης.
Ο Σλούκας μείωσε (37-39), αλλά οι Βόσνιοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με ένα υπέρ τους 38-44.
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Ρόμπερσον (38-47) και, μάλιστα, η Βοσνία απέκτησε λίγο αργότερα και διψήφια διαφορά (41-53).
Η διαφορά «κόλλησε» σε αυτά τα επίπεδα για αρκετή ώρα, με τον Σαμοντούροφ να μειώνει στους έξι με τρίποντο (50-56), αλλά το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει στους -9 (52-61).googletag.cmd.p...