Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν 300 τόνους χημικών από την Κίνα με προορισμό την παραγωγή ναρκωτικών στο Μεξικό Ημερομηνία:
Σήμερα 4/9/2025, 03:08 - Εμφανίσεις: 3
Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη πως προχώρησαν στην κατάσχεση ποσότητας 300 τόνων πρόδρομων χημικών προϊόντων για την παραγωγή μεθαμφεταμινών, τα οποία, κατ’ αυτές, είχαν σταλεί από την Κίνα κι είχαν προορισμό το καρτέλ Σιναλόα στο Μεξικό (στη φωτογραφία από justice.gov, επάνω, μέρος του κατασχεθέντος φορτίου).
Κάνοντας την ανακοίνωση αυτή στο Τέξας (νότια), η εισαγγελέας της Ουάσιγκτον, η Τζανίν Πίρο, κι ο προσωρινός διευθυντής της υπηρεσίας μετανάστευσης και τελωνείων (ICE), ο Τοντ Λάιονς, αναφέρθηκαν στη «μεγαλύτερη κατάσχεση πρόδρομων χημικών για (την παρασκευή) ναρκωτικών, που έχει γίνει από τις ΗΠΑ».
«Δυο φορτία χημικών ουσιών (…) είχαν σταλεί στο καρτέλ Σιναλόα στο Μεξικό.
Από την Κίνα στο Μεξικό»googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); You are looking at the largest seizure of precursor chemicals used to manufacture methamphetamine in U.S.
history.
China was sending over 700,000 lbs on the high seas to the Sinaloa Cartel before my office seized them.
Because President Trump and Secretary Rubio declared the… pic.twitter.com/kAyijtTlTM — Jeanine Pirro (@JudgeJeanine) September 3, 2025googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Επρόκειτο για «δυο φορτία χημικών ουσιών, που μεταφέρονταν με δυο πλοία στην ανοικτή θάλασσα κι είχαν σταλεί στο καρτέλ Σιναλόα στο Μεξικό.
Από την Κίνα στο Μεξικό», επέμεινε η Τζανίν Πίρο, απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους σε αποθήκη στην Πασαντίνα.
Τα 13.000 βαρέλια που κατασχέθηκαν περιείχαν βενζυλική αλκοόλη και Ν-μεθυλφορμαμίδη που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή 189 τόνων μεθαμφεταμίνης, «η αξία της οποίας στον δρόμο στο Χιούστον θα έφθανε τα 569 εκατομμύρια δολάρια», πάντα σύμφωνα με τις αρχές.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Κατά την κ.
Πίρο, η κατάσχεση κατέστη εφικτή χάρη στην απόφαση του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εγγράψει το καρτέλ Σιναλόα στη μαύρη λίστα των ξένων «τρομοκρατικών» οργανώσεων.