Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
24.6 °C 60%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ο Τραμπ μειώνει στο 15% τους δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ιαπωνία
Ημερομηνία: Σήμερα 5/9/2025, 03:32 - Εμφανίσεις: 7



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες Πέμπτη εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο μειώνονται οι επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί στα εισαγόμενα ιαπωνικά αυτοκίνητα στο 15%, από το 25% ως τώρα, και προβλέπεται στα περισσότερα άλλα προϊόντα που εισάγει η χώρα του από τον ασιατικό σύμμαχό της να μην ξεπερνούν αυτό το νέο επίπεδο (στη φωτογραφία αρχείου από βίντεο του Reuters, επάνω, ο Τραμπ).

Οι νέοι δασμοί θα τεθούν σε εφαρμογή επτά ημέρες αφού δημοσιευτεί το συγκεκριμένο εκτελεστικό διάταγμα στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, κι επιβεβαιώνουν την ανάγνωση που έκανε η ιαπωνική κυβέρνηση στη συμφωνία που υπέγραψε με την Ουάσιγκτον.

Eγγραφο του Λευκού Οίκου ξεδιαλύνει τις αμφιβολίες για τους όρους της συμφωνίας που υπέγραψαν Ουάσιγκτον και Τόκιοgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Με βάση τις λεπτομέρειες του εκτελεστικού διατάγματος για την εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψαν στα τέλη Ιουλίου η Ουάσιγκτον και το Τόκιο, ορίζεται οροφή των επιπρόσθετων δασμών στα περισσότερα ιαπωνικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ στο 15%.

Ορισμένοι τομείς, όπως ο αεροναυπηγικός, αυτός των πρώτων υλών που δεν διαθέτουν οι ΗΠΑ και αυτός των γενόσημων φαρμάκων εξαιρούνται, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Με τους επιπρόσθετους δασμούς να κατεβαίνουν στο 15% από το 25% (27,5% αν συνυπολογιστούν προϋπάρχοντες) για τα ιαπωνικά αυτοκίνητα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά, η Ιαπωνία εξασφαλίζει έτσι μεταχείριση ισότιμη με αυτήν της ΕΕ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του κ.

Τραμπ στον Λευκό Οίκο ξεδιαλύνει τις αμφιβολίες για τους όρους της συμφωνίας που υπέγραψαν η Ουάσιγκτον και το Τόκιο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως το μέγιστο ύψος των επιπρόσθετων δασμών θα είναι 15%, όπως και στη συμφωνία ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, ενώ διάφοροι αμερικανοί αξιωματούχοι έλεγαν αντίθετα πως οι δασμοί 15% επρόκειτο να προστεθούν σε προϋπάρχοντες.googletag.cmd.push(...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Οικονομία - Χρηματιστήριο - Επιχειρήσεις"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
24.6 °C 60%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies