Οι IDF εξαπολύουν επιθέσεις σε βάσεις εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ στο Λίβανο Ημερομηνία:
Σήμερα 8/9/2025, 16:20 - Εμφανίσεις: 12
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό (IDF), την Δευτέρα επετεύχθη ένα χτύπημα στις εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, οι οποίες χρησιμοποιούνταν για την εκπαίδευση μελών της οργάνωσης και την προετοιμασία επιθέσεων εναντίον των στρατευμάτων του IDF και του Ισραήλ.
«Η αποθήκευση όπλων και οι δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης σε αυτές τις εγκαταστάσεις αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των συμφωνιών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου και απειλή για το κράτος του Ισραήλ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Οι IDF θα συνεχίσουν να ενεργούν για την εξάλειψη κάθε απειλής για το κράτος του Ισραήλ και θα αποτρέψουν την επανίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ», είπε επίσης ο στρατός.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Την Τετάρτη στις 3 Σεπτεμβρίου, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία σκότωσε δύο μέλη της οργάνωσης και χτύπησε μια εγκατάσταση στο Λίβανο που παραβίαζε τους όρους της εκεχειρίας, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του IDF.
Κατεστραμμένες μπουλντόζες και συντρίμμια περιβάλλουν μια περιοχή που δέχθηκε πλήγμα μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στην Ανσαριέ, νότια της Σιδώνας, Λίβανος, 4 Σεπτεμβρίου 2025.
Οι IDF αναγνώρισαν έναν από τους στόχους ως τον Αμπντ αλ-Μαναμ Μούσα Σουαϊντάν, μέλος της Χεζμπολάχ στον δήμο Γιατάρ του Νότιου Λιβάνου.
Λίγες ώρες αργότερα, ο IDF χτύπησε μια βάση της στην περιοχή Ανσαριά, νότια της Σιδώνας στο νοτιοδυτικό Λίβανο, «στην οποία ήταν αποθηκευμένα μηχανικά οχήματα που προορίζονταν για την ανασυγκρότηση των δυνατοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και την υποστήριξη της τρομοκρατικής της δραστηριότητας».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Ο στρατός χτύπησε επίσης έναν εκτοξευτή ρουκετών της Χεζμπολάχ στην περιοχή Αλ-Τζιμπάιν, στην περιφέρεια Τύρου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Η εύθραυστη εκεχειρία Στις 27 Νοεμβρίου μπήκε σε εφαρμογή εκεχειρία που απαιτούσε από τη Χεζμπολάχ να αποσυρθεί βόρεια του ποταμού Λιτάνι.