Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
29.9 °C 22%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ε.Ε. ετοιμάζει κυρώσεις προς το Ισραήλ
Ημερομηνία: Σήμερα 10/9/2025, 12:00 - Εμφανίσεις: 3



Σύμφωνα με δηλώσεις προέβη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχετικά και με το Ισραήλ, δημοσιοποιώντας κυρώσεις προς την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τι δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το Ισραήλ Στις δηλώσεις της δήλωσε ότι η Επιτροπή θα πράξει όσα δύναται, επισημαίνοντας, σύμφωνα με το Reuters, ότι «θα θέσουμε σε αναστολή τη διμερή στήριξη προς το Ισραήλ», προσθέτοντας ότι «θα προτείνουμε μερική αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης σε θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο» με το Ισραήλ.

Παράλληλα, «θα προτείνουμε κυρώσεις σε εξτρεμιστές υπουργούς» του Ισραήλ, ενώ «θα σταματήσουμε όλες τις πληρωμές, χωρίς να επηρεαστεί η συνεργασία μας με την ισραηλινή κοινωνία των πολιτών ή το Γιαντ Βασέμ», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν με βάση πληροφορίες του Reuters.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Όσον αφορά την Παλαιστίνη δήλωσε ότι θα «θα δημιουργήσουμε μία ομάδα δωρητών, η οποία θα έχει ειδικό μηχανισμό για την ανοικοδόμηση της Γάζας».

Υπό κατάρρευση οι διαβουλεύσεις έπειτα από την επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ Οι δηλώσεις της φον ντερ Λάιεν έρχονται την ώρα που η κατάσταση στη Γάζα παραμένει τραγική, ενώ διεθνώς καταδικάστηκε και η ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα του Κατάρ.

Από πλευράς της η Ε.Ε. εξέδωσε δήλωση, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων: «Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας προς τις αρχές και τον λαό του Κατάρ, στρατηγικό εταίρο της ΕΕ.

Πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα, καθώς αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Αντίστοιχες δηλώσεις πραγματοποίησαν και πολλά ευρωπαϊκά κράτη, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την επίθεση και εκφράζοντας ανησυχία για την κλιμάκωση της πολεμικής διαμάχης....

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
29.9 °C 22%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies