Στο μυαλό των CEO - Τι πραγματικά σκέφτονται για τις πολιτικές Τραμπ Ημερομηνία:
Σήμερα 19/9/2025, 06:04 - Εμφανίσεις: 7
Μπορεί δημοσίως οι επικεφαλής των εταιρειών να επαινούν την κυβέρνηση Τραμπ και τις πολιτικές της, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες, η διάθεσή τους είναι πιο σκοτεινή.
Σε μια συνάντηση Διευθύνοντων Συμβούλων και άλλων στελεχών την Τετάρτη που συγκλήθηκε από τη Σχολή Διοίκησης του Yale , δεκάδες ηγέτες των επιχειρήσεων της Αμερικής εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τους δασμούς, τη μετανάστευση, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αυτό που πολλοί περιέγραψαν ως ένα ολοένα και πιο χαοτικό, δύσκολο στην πλοήγηση επιχειρηματικό περιβάλλον.
«Δέχονται εκβιασμούς και εκφοβισμό ατομικά, αλλά σε ιδιωτικές συζητήσεις, είναι πραγματικά αναστατωμένοι», δήλωσε στην Wall Street Journal ο Τζέφρι Σόνενφελντ, καθηγητής διοίκησης του Yale που οργάνωσε την εκδήλωση, αναφερόμενος σε πρόσφατες συμφωνίες που δίνουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ένα μερίδιο από κάποιες πωλήσεις τσιπ Nvidia και μια «χρυσή μετοχή» στην U.S.
Steel.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Στη συνάντηση συμμετείχαν εξέχοντα εταιρικά στελέχη όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Motorola Solutions, Γκρεγκ Μπράουν, ο οποίος επίσης έλαβε βραβείο ηγεσίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Booking Holdings, Γκλεν Φόγκελ, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ethan Allen, Φαρούκ Καθγάρι.
Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν οι επικεφαλής μεγάλων κατασκευαστών, καταναλωτικών εμπορικών σημάτων, αυτοκινητοβιομηχανιών, εταιρειών τεχνολογίας και επενδυτικών εταιρειών.
Πολλοί από αυτούς που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους την Τετάρτη σε μια κλειστή αίθουσα συνεδριάσεων δεν ήθελαν να μιλήσουν δημόσια από φόβο μήπως οι εταιρείες τους στοχοποιηθούν από την κυβέρνηση ή μήπως δεχτούν κριτική από τον Τραμπ.
Σε μια σειρά ερωτήσεων δημοσκόπησης, τα στελέχη που παρευρέθηκαν εξέφρασαν την απογοήτευσή τους.
Ερωτηθέντα εάν οι δασμοί ήταν χρήσιμοι ή επιβλαβείς για τις επιχειρήσεις τους, το 71% των ερωτηθέντων περιέγραψε τους δασμούς ως επιβλαβείς.
Μια άλλη ερώτηση επικεντρώθηκε στη νομιμότητα των δασμών.