Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
22.2 °C 47%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ιταλία: Απεργία από τα συνδικάτα βάσης ενάντια στη «γενοκτονία στη Γάζα»
Ημερομηνία: Σήμερα 22/9/2025, 10:04 - Εμφανίσεις: 9



Σε 24ωρη γενική απεργιακή κινητοποίηση, με σύνθημα «Blocchiamo tutto» («Σταματάμε τα πάντα»), προχωρούν σήμερα Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην Ιταλία, με κάλεσμα της Ένωσης Συνδικάτων Βάσης (Unione Sindacale di Base-USB), και των συνδικαλιστικών οργανώσεων CUB, ADL και SGB.

Η απεργιακή κινητοποίηση, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό,  αφορά όλους τους κλάδους, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι σε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, αλλά και σε λιμάνια, τρένα ταξί και πλοία.

Αποτελεί γενική απεργιακή κινητοποίηση «κατά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη και την παροχή όπλων στο Ισραήλ» και κατά «της οικονομίας που βασίζεται στον πόλεμο και στην αύξηση των στρατιωτικών δαπανών», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ.

Την περασμένη Παρασκευή, πάντα με αίτημα τον άμεσο τερματισμό της σφαγής στην Γάζα, απέργησαν τα μέλη το ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Από την απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε το Cgil στις 19 Σεπτεμβρίου Ιταλία – USB: Απεργία σήμερα και συγκεντρώσεις σε 80 πόλεις Τα ιταλικά «συνδικάτα βάσης» ανακοίνωσαν ότι έχουν προγραμματισθεί πορείες και συγκεντρώσεις σε ογδόντα, συνολικά, μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας, από την Ρώμη, μέχρι την Γένοβα, την Φλωρεντία, το Μιλάνο και το Μπάρι.

Οι διοργανωτές αναμένουν «ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή των εργαζομένων».

Στη Ρώμη, το πλήθος θα συγκεντρωθεί για να «παραλύσει» την πρωτεύουσα στο Palazzo Chigi, ενώ συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί ακόμα στο Τορίνο, στη Γένοβα, στο Μιλάνο, το Μπάρι, την Κατάνια κ.α.

Σκοπός είναι να σταματήσει άμεσα κάθε σχέση με «το κράτος – τρομοκράτη Ισραήλ», να διακοπεί το εμπόριο και η πώληση όπλων καθώς και να εκφραστεί η στήριξη στην αποστολή Global Sumud Flotilla που μεταφέρει βοήθεια στη Γάζα.

«Στέλνουμε μήνυμα στους Παλαιστίνιους ότι δεν μένουμε απαθείς», δηλώνει η USB σε ανακοίνωση που εξέδωσε και προσθέτει ότι «η Ιταλία πρέπει να αντιδράσει στην αδιαμφισβήτητη γενοκτονία», κατηγορώντας την ιταλική κυβέρνηση και την...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
22.2 °C 47%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies