ΠΑΟΚ – Τρέπτσα 85 -74: Με λίγο άγχος, αλλά νικηφόρα η πρεμιέρα του στο Europe Cup (vid) Ημερομηνία:
15/10/2025, 23:44 - Εμφανίσεις: 11
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εναντίον της Τρέπτσα στην πρεμιέρα του Europe Cup με 85-74 στην PAOK Sports Arena και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε με 19 πόντους διαφορά, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι «ξέσπασαν» και μείωσαν στον ένα πόντο, τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε (70-71).
Αναλυτικότερα στο 23’ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 54-35, η χαλαρότητα και τα λάθη του, ωστόσο, στην πορεία, έδωσαν έδαφος στους πρωταθλητές Κοσόβου να «απαντήσουν» με επιμέρους 8-20 και να πλησιάσουν, δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος, στους 7 πόντους (62-55).googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Με βολές από τους Ντίμσα (3/4), Τζάκσον (2/2), ο ΠΑΟΚ πήγε στο +12 (67-55) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, η Τρέπτσα, όμως, δεν εγκατέλειψε τη μάχη.
Με κινητήριους μοχλούς τους Πέιν, Αρσλάναγκιτς έκανε επιμέρους 4-15 και μείωσε στο 35’ στο μισό καλάθι (71-70).
Οι ασπρόμαυροι, παρά την αντίδραση της Τρέπτσα, διατήρησαν το προβάδισμα χάρη σε δύο κεντρικά τρίποντα των Μέλβιν και Ντιμσά που «έγραψαν» το 79-72 και στη συνέχεια ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το τελικό σκορ, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 11 πόντους διαφορά.
Η ομάδα του Ζντοβτς διέμεινε ψύχραιμη, «απάντησε» συνολικά με επιμέρους 12-2, ξέφυγε με +11 (83-72), με 32 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη και πήρε το ματς.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Σημείο αναφοράς για τον «δικέφαλο», ο οποίος υστέρησε στη ρακέτα (μάζεψε 29, με τους Κοσοβάρους να έχουν 42, εκ των οποίων 17 ήταν επιθετικά), αποτέλεσε η επιθετική πολυφωνία του, με τον Στίβεν Μπράουν να είναι ο κορυφαίος του στο παρκέ (18 πόντοι, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα).
Το έργο του στήριξαν οι Κλίβελαντ Μέλβιν (14 πόντοι, με 4/9 τρίποντα), Κέι Τζέι Τζάκσον (14 πόντοι), Τόμας Ντίμσα (13 πόντοι).googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Πρώτος σκόρερ για την Τρέπτσα ήταν ο ΤζαΚόρι Πέιν με 19 πόντους, 4 ασίστ.