Ποια ειρήνη; Ρωσικός βομβαρδισμός σε Κίεβο, Ζαπορίζια - Βρετανικοί πύραυλοι από την Ουκρανία στη Ρωσία Ημερομηνία:
Σήμερα 22/10/2025, 13:00 - Εμφανίσεις: 6
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία μετά από σφοδρές επιθέσεις της Ρωσίας, όπως κατήγγειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο παιδιά.
Άλλοι 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Η ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου στο Χ για τις ρωσικές επιθέσεις που έπληξαν ιδιαίτερα το Κίεβο και τη Ζαπορίζια:googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ще одна ніч, яка доводить, що Росія не відчуває достатнього тиску за затягування війни.
Всю ніч і ранок працювали наші сили ППО, мобільні вогневі групи, екіпажі дронів-перехоплювачів.
Під ударами були звичайні міста, в основному наша енергетика, але є багато влучань і в житлові… pic.twitter.com/FlRh3d2gXE — Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) October 22, 2025 document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Από την άλλη πλευρά, οι ουκρανικές δυνάμεις έβαλαν στο στόχαστρό τους ρωσικό χημικό εργοστάσιο στην στα σύνορα με την περιφέρεια Μπριάνσκ, αξιοποιώντας πυραύλους Storm Shadow που έχουν προμηθευτεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως γράφει το BBC.
Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την επίθεση «επιτυχημένη», αφού δεν την απέκρουσε το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας.
Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι το εργοστάσιο του Μπριάνσκ παράγει πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται «από τον εχθρό για να βομβαρδίζει τα εδάφη της Ουκρανίας».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Η είδηση για τις εκατέρωθεν επιθέσεις έρχεται μετά το φιάσκο της ακύρωσης της συνόδου κορυφής ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βουδαπέστη που θα γινόταν «σε περίπου δύο εβδομάδες» σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Ο Τραμπ ανέφερε επί του θέματος: «Δεν θέλω να έχω μια άσκοπη συνάντηση».
Ο Ζελένσκι, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη σουηδική εταιρεία άμυνας Saab, δεν κατάφερε να πείσει τον Τραμπ να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους Tomahawk, υπενθυμίζει το BBC.
Επίθεση στο Κίεβο για πρώτη φορά από τις 28 Σεπτεμβρίου Το Κίεβο δέχθηκε ένα τέτοι...