ΕστιατόÏια από όλο τον κόσμο, σÏμφωνα με τη βÏετανική Telegraph, σκοπεÏουν να χÏησιμοποιήσουν σÏντομα την τεχνολογία DNA, ώστε να διαβεβαιώσουν τους πελάτες τους ότι τα πιάτα που τους σεÏβίÏονται πεÏιÎχουν γνήσια φιλÎτα χαβιαÏÎ¹Î¿Ï ÎºÎ¹ όχι υποκατάστατα, κατώτεÏης ποιότητας.
Τον ΟκτώβÏιο ο ΟÏγανισμός ΤÏοφίμων και ΦαÏμάκων των ΗΠΑ ενÎκÏινε κι επίσημα το λεγόμενο κώδικα bar DNA, που δεν είναι άλλος από Îνα τυποποιημÎνο δακτυλικό αποτÏπωμα το οποίο μποÏεί να εντοπίσει Îνας είδος ψαÏιοÏ, ώστε να αποτÏαπεί η σÏγχυση να ταυτιστοÏν δÏο «αδελφικά» είδη θαλασσινών που είτε παÏάγονται εντός των ΗΠΑ, είτε εισάγονται.
Από την εφημεÏίδα σημειώνεται πως στην υιοθÎτηση του εν λόγω μÎÏ„Ïου σκοπεÏουν να Ï€ÏοχωÏήσουν κι άλλες εθνικÎÏ‚ ÏυθμιστικÎÏ‚ αÏχÎÏ‚ σε ολόκληÏο τον κόσμο, ώστε να αποκτήσουν Îνα γÏήγοÏο, αξιόπιστο και αποδοτικό εÏγαλείο για τον Ï€ÏοσδιοÏισμό των οÏγανικών υλών.
Zougla.gr