Ο ... μÏθος λÎει ότι το μÎγεθος του ανδÏÎ¹ÎºÎ¿Ï Î¿Ïγάνου σχετίζεται άμεσα με το μÎγεθος της πατοÏσας, της παλάμης και της μÏτης.
Αν αυτά τα σημεία του σώματος είναι μικÏά ή μεγάλα τότε μποÏοÏμε να συμπεÏάνουμε με ασφάλεια ότι και το Ï€Îος θα εχει ανάλογα μικÏÏŒ ή μεγάλο μÎγεθος. ΜÏθος ή Ï€Ïαγματικότητα? Δυο γιατÏοί από το Λονδίνο η oÏ…Ïολόγος δÏ. Jyοtί Shah από το St Mary's Hospital και ο συνάδελφος της Î´Ï Nick Christopher από to University College Hospital, αποφάσισαν να εξετάσουν επιστημονικά τις δοξασίες αυτÎÏ‚.
Δεν υπάÏχουν ... εθελοντÎÏ‚ για Ï„Îτοιες ÎÏευνες!
Οι ÎÏευνες τους ξεκίνησαν απο την θεωÏία που θÎλει το μÎγεθος της πατοÏσας, άÏα και το νοÏμεÏο του Ï€Î±Ï€Î¿Ï…Ï„ÏƒÎ¹Î¿Ï ÎµÎ½ÏŒÏ‚ άνδÏα, να είναι ενδεικτικό για το μÎγεθος του Ï€Îους του. Το βασικό Ï€Ïόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γιατÏοί που θÎλουν να κάνουν ανάλογες ÎÏευνες είναι ότι θα Ï€ÏÎπει οι ÎÏευνες να γίνονται σε ανδÏικά μόÏια που είναι σε στÏση. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι κάτι Ï„Îτοιο δεν είναι εÏκολο γι αυτό και δεν Îχουμε πολλÎÏ‚ επιστημονικÎÏ‚ δημοσιεÏσεις για το θÎμα αυτό. Οι δÏο ουÏολόγοι, Shah και Christopher, αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν την ÎÏευνα τους με Îναν εναλλακτικό Ï„Ïόπο: χωÏίς να ενημεÏώνουν τους ασθενείς που κατÎφευγαν στα ουÏολογικά ιατÏεια τους για άλλα ζητήματα, φÏόντιζαν να μετÏοÏν το μήκος του Ï€Îους τους αμÎσως μόλις αυτοί Îβγαζαν τα ÏοÏχα τους - για να Ï€Ïολάβουν την συÏίκνωση που οφείλεται στο ψÏχος.
Για να είναι όσο πιο αξιοπιστη γινόταν η µÎÏ„Ïηση , "Ï„Îντωναν" τα ανÏικά µόÏια Î±Ï†Î¿Ï Îχει αποδειχτεί ότι το τεντωµÎνο Ï€Îος αναλογικά είναι ίδιο με το Ï€Îος σε στÏση. ΠαÏάλληλα φÏόντιζαν να καταγÏάφουν και το νοϵεÏο του Ï€Î±Ï€Î¿Ï…Ï„ÏƒÎ¹Î¿Ï Ï€Î¿Ï… φοÏοÏσαν οι ασθενείς.
Συνολικά στην ÎÏευνα συµµετείχαν εν αγνοία τους 104 άνδÏες από 16 εως 65 χÏόνων. Η µÎÏ„Ïηση του Ï€Îους τους κυµάνθηκε από 6 εως 18 εκατοστά- µε µÎσο ÏŒÏο τα 13 εκατοστά. Τα νοϵεÏα των παπουτσιών των ανδÏών που συµµετείχαν ήταν από 40 εως 47, µε µÎσο ÏŒÏο το νοϵεÏο 43.
Τα αποτελÎσματα των επιστημόνων. Και τώÏα η µεγάλη στιγµή: σϵφωνα µε την ÎÏευνα των βÏεττανών ουÏολόγων Shah και Christopher σε δείγµα 104 ανδÏών, ηλικίας 16 εως 65 χÏόνων, µε µÎγεθος Ï€Îους από 6-18 εκατοστά και νοϵεÏο Ï€Î±Ï€Î¿Ï…Ï„ÏƒÎ¹Î¿Ï Î±Ï€ÏŒ 40-47, "δεν υπάÏχει καμμία επιστημονική απόδειξη που να συνδÎει το μÎγεθος της αντÏικής πατοÏσας με το μÎγεθος του Ï€Îους"! Η υπεÏθυνη της ÎÏευνας Î´Ï Jyoti Shah πάντως επισηµαίνει: "Θα συνεχίσουµε τις ÎÏευνες µας γιατι είναι Ï€Î¿Î»Ï Ï€Î¹Î¸Î±Î½ÏŒ να σχετίζεται το µÎγεθος του ανδÏÎ¹ÎºÎ¿Ï ÂµÎ¿Ïίου µε κάποιο άλλο σηµείο του σώµατος όπως η µÏτη, η παλάµες, τα δάχτυλα ή το Ïψος. ΜÎχÏι σήµεÏα πάντως τίποτα από αυτά δεν Îχει αποδειχθεί επιστηµονικά".
Εν αναμονή των νÎων εÏευνών, τα μεν αÏσενικά χαλαÏώστε και απανήστε άφοβα στην εÏώτηση "Τι νοÏμεÏο παποÏτσι φοÏάς;" τα δε θηλυκά σταματήστε να κοιτάζετε τις πατοÏσες μας : τα φαινόμενα πολλÎÏ‚ φοÏÎÏ‚ απατοÏν!
PYLES.TV
-
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter: