Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
12.9 °C 76%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Παράδοξα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το "παπάκι της κρίσης"!
Ημερομηνία: 10/1/2012, 16:18 - Εμφανίσεις: 225

Το "παπάκι της κρίσης"!

Μετέτρεψε ένα δίκυκλο σε ... βανάκι. Ενας 22χρονος εφευρέτης από τη Ζάκυνθο δημιούργησε το «παπάκι της κρίσης», το οποίο καταπίνει τα χιλιόμετρα καταναλώνοντας λίγα ευρώ, ενώ θα μπορούσε να μεταφέρει με άνεση περισσότερα από οκτώ άτομα.

Τον θαυμασμό και τα βλέμματα όλων συγκεντρώνει στο πανέμορφο νησί της Ζακύνθου ένα πρωτότυπο, μοναδικό όχημα που κατάφερε να φτιάξει με πολύ μεράκι ο Πέτρος Κόκλας. Μιλώντας στην «Espresso» ο 22χρονος αποκάλυψε λεπτομέρειες για την σύλληψη της ιδέας και τον σχεδιασμό του «δίκυκλου μέσου μαζικής μεταφοράς».

«Πρόκειται για παγκόσμια πατέντα. Το παπάκι είναι μοναδικό στον κόσμο και νιώθω πολύ υπερήφανος για την κατασκευή του. Από μικρό παιδί, από την ηλικία των 13 χρόνων, ασχολούμαι με μηχανάκια και αυτοκίνητα. Εχω τρέλα. Είναι το πάθος μου. Τα φτιάχνω από την αρχή» τόνισε και πρόσθεσε: «Πριν από περίπου δέκα ημέρες μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω ένα μηχανάκι που να μεταφέρει περισσότερα από δύο άτομα και να είναι οικονομικό. Ειδικά στην εποχή που ζούμε το οικονομικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο».

Ετσι, κλείστηκε για δέκα ημέρες στο συνεργείο του και επί 24 ώρες το 24ωρο δούλευε ασταμάτητα για να κατασκευάσει το όχημα του μέλλοντος.

«Οταν βάλω κάτι στο μυαλό μου, δεν σταματάω ούτε λεπτό μέχρι να το δω ολοκληρωμένο. Χάθηκα από όλους και δούλευα μέρα νύχτα. Αρχικά έφτιαξα ένα μηχανάκι το οποίο έφτανε τα 6 μέτρα. Ομως, στην συνέχεια αναγκάστηκα να το κόψω. Ετσι τώρα φτάνει τα τέσσερα μέτρα και 10 εκατοστά» μας λέει ο Πέτρος Κόκλας και συνεχίζει: «Μπορεί να μεταφέρει άνετα 8 άτομα και αν μάλιστα στριμωχτούμε, θα μπορούσε να ανέβουν και δέκα. Και στο δρόμο; Πηγαίνει μια χαρά» λέει με υπερηφάνεια.

Ο 22χρονος χρησιμοποίησε μηχανή 50 κυβικών, ενώ όλα τα ανταλλακτικά είναι γνήσια από γνωστή εταιρεία.

«Χρησιμοποίησσα όλη την αγάπη και το μεράκι μου για να το φτιάξω. Δεν είχα χρήματα και έτσι το δημιούργησα με προσωπική εργασία. Μου κόστισαν μόνο τα ανταλλακτικά και αρκετός χρόνος από την προσωπική μου ζωή. Και τελικά μέσα σε μόνο δέκα ημέρες κατάφερα να το βγάλω στον δρόμο και να το κυκλοφορήσω» λέει ο 22χρονος.

Οταν ο Πέτρος Κόκλας κάλεσε τους φίλους του για να τους πάει μια βόλτα στους δρόμους του νησιού, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. «Ανεβήκαμε πάνω, έβαλα μπροστά και αυτό ήταν… Από όπου και αν περάσαμε, όλοι σταματούσαν και το χάζευαν. Εχω πάρει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Πάντως, το πιο σημαντικό είναι ότι το παπάκι καίει ελάχιστη βενζίνη. Εδώ και μια εβδομάδα που κυκλοφορεί έχει κάψει μόνο 1,5 λίτρο βενζίνη. Είναι το παπάκι της κρίσης» καταλήγει ο νεαρός εφευρέτης.

Espressonews.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Παράδοξα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Παράδοξα"
ARTICLES
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
12.9 °C 76%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies