Βιοαέριο: μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα
Ημερομηνία:
6/2/2012, 02:18 - Εμφανίσεις: 5836
[attachment=3382:vioaerio-ellada.jpg]
Μεγάλες είναι οι Ï€ÏοοπτικÎÏ‚ ανάπτυξης της αγοÏάς βιοαεÏίου στην Ελλάδα, παÏά την Ïφεση, όπως επισήμανε ο υπεÏθυνος δÎσμης ÎÏγων βιοαεÏίου του ΚΑΠΕ, ΧÏήστος ΖαφείÏης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. ΖαφείÏης δήλωσε ότι η εγκατεστημÎνη ισχÏÏ‚ φθάνει σήμεÏα τα 43,5 ΜW, Ï€ÏοσθÎτοντας ότι στη ΡΑΕ Îχουν κατατεθεί αιτήσεις για άδειας παÏαγωγής ηλεκτÏικής ενÎÏγειας πεÏίπου 50 MW.
ΕπιπλÎον, οι αιτήσεις που Îχουν κατατεθεί στον ΔΕΣΜΗΕ για χοÏήγηση Ï€ÏοσφοÏάς σÏνδεσης για ηλεκτÏοπαÏαγωγή από βιοαÎÏιο, ανÎÏχονται σε 80 MW.
Σημειώνεται ότι στη χώÏα μας λειτουÏγοÏν 17 μονάδες βιοαεÏίου, όμως καμία από αυτÎÏ‚ δεν εκμεταλλεÏεται κτηνιατÏικά απόβλητα και ενεÏγειακÎÏ‚ φυτείες, καθώς υπάÏχουν δυσκολίες στην αδειοδότηση.
Στην Ελλάδα παÏάγονται ετησίως πεÏίπου 18 εκατ. τόνοι αδιάθετα οÏγανικά απόβλητα, τα οποία αν αξιοποιοÏνταν, θα μποÏοÏσαν να αποδώσουν ικανÎÏ‚ ποσότητες βιοαεÏίου για την Ï„Ïοφοδοσία μονάδων ηλεκτÏοπαÏαγωγής.
Πηγή: econews.gr
|
|
|