Αύριο Παρασκευή, ώρα 13:13 θα έρθει το τέλος του κόσμου;
Ημερομηνία:
20/12/2012, 17:08 - Εμφανίσεις: 328
Όλη αυτή η ιστοÏία, που Îχει αναπτυχθεί γÏÏω από την 21-12-2012 Îχει ξεκινήσει να φοβίζει τους ανθÏώπους και οφείλεται στο βιβλίο και στα κείμενα στο διαδίκτυο, τους δίσκους CD από τον κ. ΤζÎνκινς (John Major Jenkins) που ισχυÏίζεται μαζί με άλλους, ότι σÏμφωνα με το ημεÏολόγιο των Μάγιας (Long Count), αυτήν την ημεÏομηνία ο ήλιος θα είναι στο κÎντÏο του γαλαξία μας και όλοι οι πλανήτες θα είναι σε συζυγία στον ουÏανό. Αυτό θα Îχει σαν αποτÎλεσμα, ισχυÏίζεται, μεγάλα φαινόμενα στον ουÏανό και στη γη με αποτÎλεσμα την καταστÏοφή του κόσμου, το Ï„Îλος του κόσμου, The End of the World. Το 1950 Îκλεισε Îνας κÏκλος και άÏχισε ο Μεγάλος ΚÏκλος, που τελειώνει τον ΔεκÎμβÏιο του 2012. Τότε ξεκινά Îνας νÎος κÏκλος για το σÏμπαν. ΣÏμφωνα με αυτά για την Ελλάδα είναι η μεσημβÏινή ÏŽÏα 13 και 13, εφόσον με universal tιme η ÏŽÏα είναι 11 και 13 Ï€Ïώτα λεπτά.
Ωστόσο κανείς δεν δήλωσε γιατί ξεκινά η δημιουÏγία στις 11 ΑυγοÏστου της χÏονιάς 3114 BCE για το ΓÏηγοÏιανό και 6 ΣεπτεμβÏίου της χÏονιάς 3114 BCE για το Ιουλιανό ημεÏολόγιο.
Η μÎθοδος Ï…Ï€Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ σωστή, όχι όμως ως ημεÏόλιο συμβάντων.
Στις 20-12-2012 τελειώνει το 13ο ΜπακτοÏμ και στις 21-12-2012 ξεκινά το 14ο. Και λοιπόν; Από που διαφαίνεται η συντÎλεια του Κόσμου εφόσον είναι αÏχή νÎας πεÏιόδου και δεδομÎνης της συνÎχειας του ημεÏολογίου κάπου στο 2200 μΧ;
Το συγκεκÏιμÎνο ημεÏολόγιο, δεν Îχει απαντηθεί, που είναι τώÏα, διότι καμία ÎÏευνα δεν το Îχει βÏει. Τον 16ο αιώνα οι Ισπανοί κατακτητÎÏ‚ κατÎστÏεψαν σχεδόν όλα τα ντοκουμÎντα. ΕπιπλÎον, την συγκεκÏιμÎνη ημεÏομηνία αστÏονομικώς δεν υπάÏχει κανÎνα πεÏίεÏγο φαινόμενο στον ουÏανό, αν και οι συζυγίες είναι συνηθισμÎνο φαινόμενο ακόμα κι αν ήταν Îτσι. ΥπάÏχουν συζυγίες σε ζευγάÏια πλανητών και σε Ï„Ïιάδα το 2012 αλλά όλων των πλανητών δεν Îχουμε αυτήν την ημεÏομηνία.
Ο πίνακας δείχνει την θÎση σε μοίÏες και την απόσταση.
Οι Μάγια με κανÎνα Ï„Ïόπο δεν θα ήταν δυνατόν να γνωÏίζουν με ακÏίβεια Îνα Ï„Îτοιο γεγονός δεδομÎνου, ότι ο υπολογισμός της μεταβολής της Ï„Ïοχιάς του ήλιου, σε πλήÏη κÏκλο στον γαλαξία μετά από 26.000 χÏόνια ή 25.796 ή 25.800 ή 25.920 με αναφοÏά τα άστÏα και συγκεκÏιμÎνα να επιστÏÎψει ο ήλιος στις 21 ΜαÏτίου, στην εαÏινή ισημεÏία στον ΚÏιό, λόγω μετάπτωσης του άξονα της γης Ï€Ïος το επίπεδο της εκλειπτικής, όπου κλείνει ο κÏκλος, δεν θα μποÏοÏσε να γίνει εÏκολα από τους Μάγια. Πάντως, σÏμφωνα με το αστÏονομικό Ï€ÏόγÏαμμα στον ουÏανό την ημεÏομηνία αυτή, ο ήλιος ήταν κοντά στο κÎντÏο του γαλαξία με τον ΠλοÏτωνα Ï€Î¿Î»Ï ÎºÎ¿Î½Ï„Î¬ του και Ï„ÎσσεÏις πλανήτες να είναι σχεδόν ευθυγÏαμμισμÎνοι και από αυτήν την άποψη δικαιώνεται ο ισχυÏισμός αυτός του ημεÏολογίου των Μάγια, αν υπάÏχει και δεν διαφαίνεται από σÏγχÏονες ÎÏευνες, το πιθανότεÏο, που αποδίδονται στους Μάγια.
Σε κάθε πεÏίπτωση η ÏŽÏα 0.0.0.0.0 δεν είναι το 2012 και καμία ανησυχία δεν θα μποÏοÏσε να υπάÏχει ακόμα και αν όλοι πλανήτες ήταν σε συζυγία.
Ας σκεφτοÏμε τι Îγινε το Îτος 1000, όταν οι άνθÏωποι στην ΕυÏώπη Ï…Ï€ÎφεÏαν από αÏÏώστιες και απÎÏαντη φτώχεια, η χειÏότεÏη πεÏίοδος ιστοÏικά της ΕυÏώπης, όπου η χιλιαστική θεωÏία είχε Ï„Ïομάξει τους ανθÏώπους.
Την βÏαδιά του 999 31 ΔεκεμβÏίου όλοι οι άνθÏωποι είχαν βγει Îξω από τα σπίτια τους να πεÏιμÎνουν το Ï„Îλος του κόσμου. Δεν Îγινε τίποτα.
Μόνο οι ÎμποÏοι του φόβου και της ανασφάλειας, Ï€Ïοφανώς, κεÏδίζουν από Ï„Îτοιες υποθÎσεις, καθώς βÏίσκουν Îδαφος στην άγνοια των ανθÏώπων. ΥπάÏχουν, ωστόσο, και οι άνθÏωποι με ψυχική Ï€Ïοδιάθεση να βλÎπουν πάντα καταστÏοφÎÏ‚ και να απειλοÏν μονίμως την ανθÏωπότητα.
ΠεÏί ευθυγÏάμμισης πλανητών ο λόγος
Οι ευθυγÏαμμίσεις πολλών πλανητών είναι σπάνιες και όλων των πλανητών εξαιÏετικά σπάνιο φαινόμενο. ΜποÏεί να συμβεί κάθε 2.260 εκατομμÏÏιαχÏόνια (αυτός είναι ο αÏιθμός κοινό πολλαπλάσιο των πεÏιόδων των πλανητών) αλλά μια Ï€Ïαγματική ευθυγÏάμμιση όλων των πλανητών θα μποÏοÏσε να συμβεί σε 86 εκατομμÏÏια, Ï„ÏισεκατομμÏÏια, Ï„ÏισεκατομμÏÏια, Ï„ÏισεκατομμÏÏια χÏόνια. Δηλαδή, 86 και 45 μηδενικά, που ξεπεÏνάει την ηλικία του Î—Î»Î¹Î±ÎºÎ¿Ï ÏƒÏ…ÏƒÏ„Î®Î¼Î±Ï„Î¿Ï‚ και του σÏμπαντος, δηλαδή, ποτΠδεν θα μποÏοÏσε να γίνει Ï€Ïαγματική ευθυγÏάμμιση όλων των πλανητών.
-
|
|
|