Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
4 °C 66%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ Η ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗ...
Ημερομηνία: 24/6/2014, 09:35 - Εμφανίσεις: 46

Η τεχνική λειτουργία της ΝΕΡΙΤ παραδίδεται σε εξωτερικούς ιδιώτες με ετήσιες συμβάσεις ανά περιοχή της χώρας! Άλλη μια διακήρυξη για τη λειτουργία του νέου φορέα όπως το …BBC μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ καταρρέει με πάταγο. Η διοίκηση της ΕΡΤ συναίνεσε στην παράδοση της τεχνικής λειτουργίας της εταιρείας σε εξωτερικούς συμβασιούχους, στα πρότυπα των εταιρειών καθαριστριών. Με επιχείρημα πως η ΝΕΡΙΤ πρέπει να λειτουργήσει, το ΔΣ αποφάσισε να μοιράσει μισθώματα τηλεοπτικών συνεργείων σε όλη την Ελλάδα, εγκρίνοντας δαπάνη 2.020.000 ευρώ το χρόνο! Αυτό είναι το ποσό για τη μίσθωση τηλεοπτικών καμερών, τεχνικών συνεργείων δορυφορικών μεταδόσεων, πολυκαμερών και ΒΑΝ ώστε να μπορέσει η ΝΕΡΙΤ να λειτουργήσει τεχνικά. Χωρίς να δοθεί απάντηση που βρίσκεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός της ΕΡΤ για τον οποίο η εταιρεία τα τελευταία πέντε χρόνια είχε επενδύσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ, αγοράζοντας ψηφιακές κάμερες, ΒΑΝ και πολυκάμερα και ο οποίος παραδόθηκε από τον Γκίκα Μαναλη και το υπουργείο Οικονομικών στη ΝΕΡΙΤ, η εταιρεία αποφασίσει να μισθώσει εξωτερικά συνεργεία.Όπως προκύπτει από την απόφαση του ΔΣ με αριθμό πρωτοκόλλου 432, το ΔΣ αποφάσισε να διενεργηθούν διεθνείς διαγωνισμοί (εξαιτίας των υψηλών ποσών που προβλέπονται) για τρεις κατηγορίες μισθωμάτων.
Για τη μίσθωση μονοκάμερων συνεργείων ENG με συνολικό προϋπολογισμό 980.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ για ένα χρόνο. Προβλέπεται η δυνατότητα μίσθωσης έως και 9 συνεργείων ανά περιοχή της χώρας. Για την Αττική με κόστος 660.000 ευρώ, για τη Μακεδονία με 120.000, για τη Θράκη 24.000, για την Πελοπόννησο και τα Ιόνια νησιά 48.000 ευρώ, για τη Θεσσαλία 36.000 ευρώ, για την Ήπειρο και την Κέρκυρα 24.000 ευρώ, για το Αιγαίο 18.000 ευρώ, για την Κρήτη 24.000 ευρώ και για τη Στερεά Ελλάδα 24.000 ευρώ.Η γεωγραφική κατανομή των μισθωμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για «φωτογραφικές» απαιτήσεις. Προωθείται δηλαδή η πρόσληψη τεχνικών συνεργείων κάμερας στις πόλεις που είχε η ΕΡΤ τεχνικούς!Η δεύτερη κατηγορία για την οποία αποφασίστηκε διεθνής διαγωνισμός είναι η μίσθωση συνεργείων δορυφορικών μεταδόσεων SNG με συνολικό προϋπολογισμό 684.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Και εδώ τίθεται ως προϋπόθεση η γεωγραφική κατανομή των μισθώσεων. Για την Αττική με κόστος 240.000 ευρώ, για τη Μακεδόνα 180.000, για τη Θράκη 48.000, για Πελοπόννησο και ιόνιο 60.000, για Θεσσαλία 48.000, για Ήπειρο-Κέρκυρα 24.000, για Αιγαίο 24.000 και για Κρήτη 36.000 ευρώ.
Ο τρίτος διαγωνισμός θα αφορά στη μίσθωση πολυκάμερων, με προσωπικό, αυτοκινήτων εξωτερικών μεταδόσεων ΟΒVAN, με 3-5 κάμερες και 6 ως 10 κάμερες, συνολικού κόστους 380.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Οι περιοχές σε αυτή την κατηγορία είναι τρεις. Για την Αττική συνεργεία 3-5 κάμερες με 153.400 ευρώ και 6-10 κάμερες με 93.600 ευρώ, για τη Μακεδονία συνεργεία 3-5 κάμερες με 589.000 ευρώ και συνεργεία 6-10 κάμερες 36.000 ευρώ και την Κρήτη με 23.600 και 14.400 ευρώ αντίστοιχα.
Επιβολή των νέων εργασιακών σχέσεων
Η απόφαση για την ανάθεση της τεχνικής λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ σε μισθωμένες εταιρείες τεχνικών καμεραμέν και δορυφορικών συνεργείων, επιβάλλει και τις νέες εργασιακές σχέσεις για την κρατική τηλεόραση. Αν προσέξει κανείς τα ποσά που όρισε ως «κόστος» των μισθωμάτων η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για ένα χρόνο θα διαπιστώσει πως προκύπτει η εργασιακή σχέση, 1.000 ευρώ για έναν τεχνικό το μήνα, 12.000 ευρώ το χρόνο. Άρα στο κόστος για παράδειγμα των 24.000 ευρώ για μια περιοχή, φωτογραφίζεται η πρόσληψη συνεργείου 2 ατόμων, τα οποία δεν θα έχουν κανένα άλλο εργασιακό δικαίωμα.


Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
4 °C 66%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies