Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Καταιγίδα
5 °C 81%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ολοκληρώθηκε τελικά με παχιά λόγια η ψηφιακή μετάβαση στην Αττική
Ημερομηνία: 3/8/2014, 10:48 - Εμφανίσεις: 174

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε πλήρη ψηφιακή «τροχιά» πέρασε η Αττική καθώς ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα με απόλυτη επιτυχία το 2ο «περιοχικό» switch – off Ï„ου αναλογικού σήματος, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΟIK.40518/1168/Φ.111Α/04-07-2014, Φ.Ε.Κ. 1879/Β’/10-07-2014. Από χθες 11 κέντρα εκπομπής, μεταξύ των οποίων και η «Πάρνηθα», που εξέπεμπαν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια πέρασαν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, 2 κέντρα εκπομπής, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» τα οποία εξέπεμπαν ήδη ψηφιακά πέρασαν και αυτά στις τελικές συχνότητες που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Συνολικά 13 κέντρα εκπομπής προσφέρουν στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών μια νέα ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία χαρίζοντάς τους τέλεια εικόνα και ήχο, αλλά και την προοπτική για εξελιγμένες δυνατότητες.Περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αττική, τον Αργοσαρωνικό, την κεντρική και νότια Εύβοια καθώς και τις βορειοδυτικές ακτές των Κυκλάδων μπορούν και παρακολουθούν από σήμερα επίγεια ψηφιακά τα αγαπημένα τους ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.Οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των εν λόγω κέντρων εκπομπής και να διαθέτουν δέκτη που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4. Τέλος υπενθυμίζεται πως για τη λήψη του ψηφιακού σήματος όλοι οι τηλεθεατές των παραπάνω περιοχών θα πρέπει Î½Î± συντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη στις νέες συχνότητες ÎºÎ±Î¹ ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν επαναφορά στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις». 
Οι τηλεθεατές μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους προγράμματα επίγεια ψηφιακά, με άριστη εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα, καθώς και να ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω του δέκτη τους και της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Προγράμματος (EPG), για το τηλεοπτικό πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή αυτά που ακολουθούν σε διάστημα μίας εβδομάδας.Στο Î½Î­Î¿ site Ï„ης Digea ÏƒÏ…μπεριλαμβάνεται ειδική εφαρμογή για τους χάρτες κάλυψης των 156 σημείων που ορίζει ο Χάρτης Συχνοτήτων καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους τηλεθεατές.
Με αφορμή την επιτυχή ψηφιακή μετάβαση στην Αττική, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea, κύριος Γιώργος Μαθιός δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας κομβικός σταθμός της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση καθώς απέκτησε πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα μέσω των τελικών, κατοχυρωμένων από τη χώρα συχνοτήτων σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμβάλουμε στην αλλαγή της τεχνολογίας της τηλεόρασης προσφέροντας πλέον μία νέα εμπειρία ψυχαγωγίας και ενημέρωσης».


Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Καταιγίδα
5 °C 81%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies