ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΓΑΛΕΡΕΣ ΤΟΥ..ΓΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ FACEBOOK
Ημερομηνία:
1/9/2014, 09:51 - Εμφανίσεις: 153
Λάβαμε και δημοσιεÏουμε το email αναγνώστη - εÏγαζόμενου της εφημεÏίδας "ΓαÏÏος", όπου οφείλονται δεδουλευμÎνα 6-9 μηνών, σχετικά με...τα "πεÏίεÏγα" σχόλια του διευθυντή της εφημεÏίδας στο facebook: Δείτε τι γÏάφει στο facebook ο διευθυντής της εφημεÏίδας «ΓαÏÏος», όπου στους εÏγαζομÎνους οφείλονται 6-9 μήνες. Dionisis Verveles 26 Ιουνίου «Κάνατε τίποτα με τα Ïεπό;»… «Έχουμε τίποτα για τις άδειες;»… «Μήπως ξÎÏετε γιατί αυτή η λάμπα δεν ανάβει;»… Î ÏÎπει να γÏαφτεί Îνα βιβλίο για τη ζωή του… διευθυντή! Για όλες αυτÎÏ‚ τις… ανÎσεις που παÏÎχει η καÏÎκλα… Μαζί με άλλα πιο σοβαÏά θÎματα… Την υγειά μου να Îχω μόνο ΘεΠμου… Ακολουθεί το «βιογÏαφικό» του από http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7945.html ΔημοσιεÏουμε την απόφαση με τη διευκÏίνηση ότι δεν Îχει τελεσιδικήσει ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόφαση υπ’ αÏιθμ. 6/2014
ΠεÏίληψη: Ο συν. ΔιονÏσης ΒεÏβελÎÏ‚, κÏίθηκε με ψήφους 4 Îναντι 1 πειθαÏχικά ελεγκτÎος, ÏστεÏα από Îγκληση του συν. Απόλλωνα Λιακόπουλου.
Ποινή: Με ψήφους 3 επιβλήθηκε η Ï€ÏοσωÏινή διαγÏαφή 1 Îτους από τα μητÏώα της ΕΣΗΕΑ. Ένα μÎλος ψήφισε την Ï€ÏοσωÏινή διαγÏαφή 6 μηνών και το άλλο μÎλος ψήφισε την Ï€ÏοσωÏινή διαγÏαφή 4 μηνών.
================ Το Î Ïωτοβάθμιο ΠειθαÏχικό ΣυμβοÏλιο της Ενώσεως Συντακτών ΗμεÏησίων ΕφημεÏίδων Αθηνών συνήλθε σήμεÏα ΤετάÏτη, 30 ΑπÏιλίου 2014 υπό την Ï€ÏοεδÏία του Ï€ÏοÎδÏου συν. ΓιώÏγου ΜÎÏμηγκα και με την παÏουσία των τακτικών μελών συν.Γιάννη Αποστολόπουλου, ΑικατεÏίνης ΔουλγεÏάκη, Μανώλη ΚαÏαμπατσάκη, ΆÏη ΚαÏÏÎÏ, καθώς και της γÏαμματÎως ΜαÏίας ΧÏιστοφοÏάτου, Ï€ÏοκειμÎνου να εκδώσει απόφαση επί της από 11.11.13 εγκλήσεως του συν. Απόλλωνα Λιακόπουλουκατά του συν. ΔιονÏση ΒεÏβελÎ.
Το ΣυμβοÏλιο Îχει την Ï€Ïοβλεπόμενη από το άÏθÏο 18 του ΕσωτεÏÎ¹ÎºÎ¿Ï ÎšÎ±Î½Î¿Î½Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï Î›ÎµÎ¹Ï„Î¿Ï…Ïγίας των Î .Σ. απαÏτία.
ΣÏμφωνα με το άÏθÏο 18, παÏ. 11 του ΚαταστατικοÏ, 1η παÏάταση στην υπόθεση, δόθηκε στις 28.01.14.
Η Îγκληση του συν. Απόλλωνα Λιακόπουλου, είχε ως εξής:
«ΠληÏοφοÏήθηκα για την απόλυσή μου από τον «ΓαÏÏο» την ΤÏίτη 29 ΟκτώβÏη το μεσημÎÏι, δυο ÏŽÏες Ï€ÏÎ¿Ï„Î¿Ï Î¾ÎµÎºÎ¹Î½Î®ÏƒÏ‰ για τη δουλειά. Στην άλλη άκÏη της τηλεφωνικής γÏαμμής ο οικονομικός διευθυντής της «Wizard ΕκδοτικÎÏ‚ ΕπιχειÏήσεις», που εκδίδει επίσης την εφημεÏίδα «Αξία» και διαχειÏίζεται τις ιστοσελίδες “gavros.gr†και “axiaplus.grâ€, μου ζήτησε απλώς να πεÏάσω την επόμενη μÎÏα από το γÏαφείο του, Ï€ÏοκειμÎνου να διακανονίσουμε πώς θα γινόταν η αποπληÏωμή των Ï„Ïιών μισθών που μου οφείλονταν. Όταν ζήτησα να μάθω το λόγο της απόλυσης, μου απάντησε πως αυτά θα τα λÎγαμε από κοντά. Ο λόγος, φυσικά, ήταν γνωστός: Την τελευταία μÎÏα που εÏγάστηκα στην εφημεÏίδα (26/10), είχα συντάξει Îνα Ï€ÏοσχÎδιο με αιτήματα των εÏγαζομÎνων Ï€Ïος τον εκδότη της εφημεÏίδας, Αντώνη Πίκουλα, ο οποίος θα μας μιλοÏσε για τις καθυστεÏήσεις στη μισθοδοσία σε συνÎλευση που είχε Ï€ÏογÏαμματιστεί για τις 29 ΟκτώβÏη, ημÎÏα της απόλυσής μου. Είχε Ï€Ïοηγηθεί συνÎλευση των εÏγαζομÎνων στις 25/10, την οποία μάλιστα συγκάλεσε ο αÏχισυντάκτης του «ΓαÏÏου» ΔιονÏσης ΒεÏβελÎÏ‚,Ï€ÏοκειμÎνου ακÏιβώς να του εκθÎσουμε τα αιτήματά μας Ï€Ïος τον κ. Πίκουλα. Το Ï€ÏοσχÎδιο αυτό δεν ήταν παÏά το αυτονόητο: Μια απόπειÏα να καταγÏαφοÏν οι απόψεις των εÏγαζομÎνων και να καταλήξουμε σε συγκεκÏιμÎνα, Ïητά διατυπωμÎνα αιτήματα Ï€Ïος τον εκδότη.
Φαίνεται όμως πως Îνα στοιχειωδώς οÏγανωμÎνο πλαίσιο διεκδίκησης δεν γίνεται ανεκτό σε επιχειÏήσεις όπως η συγκεκÏιμÎνη. Την επόμενη (27/10), ημÎÏα που είχα πάÏει Ïεπό, το Ï€ÏοσχÎδιο Îπεσε στην αντίληψη του κ. ΒεÏβελÎ, ο οποίος συγκάλεσε Îκτακτη σÏσκεψη μετά το κλείσιμο του ημεÏήσιου φÏλλου, δηλαδή πεÏίπου 1.00-2.00 μετά τα μεσάνυχτα, και Î±Ï†Î¿Ï Îψεξε τους εÏγαζόμενους –στους οποίους οφείλονται δεδουλευμÎνα 6-7 μηνών– για λάθη Ï€ÏοκειμÎνου να τους «μαλακώσει», στη συνÎχεια Ï€ÏοχώÏησε στη συκοφάντησή μου, αναφÎÏοντας ψευδώς ότι το Ï€ÏοσχÎδιο που είχα συντάξει είχε κυκλοφοÏήσει στο διαδίκτυο και διεÏωτώμενος ποιος μου Îδωσε το δικαίωμα να συντάξω Îνα Ï„Îτοιο ÎγγÏαφο, Ï€ÏοαναγγÎλλοντας ουσιαστικά την απόλυσή μου. Η Ï€Ïωτοβουλία του κ. ΒεÏβελΠνα συγκαλÎσει συνÎλευση κατά την οποία με διÎβαλε και με συκοφάντησε ενώπιον των συναδÎλφων, χωÏίς καν να με ενημεÏώσει γι’ αυτήν και χωÏίς να μου παÏαχωÏήσει τη δυνατότητα να υπεÏασπιστώ τον εαυτό μου και να εξηγήσω την –αυτονόητη για εμÎνα– Ï€Ïωτοβουλία στο πλαίσιο της άσκησης των συνδικαλιστικών μου δικαιωμάτων, συνιστά ξεκάθαÏα αντισυναδελφική Ï€Ïακτική. Επίσης, η απόλυσή μου συνεπεία της –ελάχιστης αυτής– συνδικαλιστικής μου δÏάσης Îχει σαφή εκδικητικό χαÏακτήÏα και αποσκοπεί στον παÏαδειγματισμό των υπόλοιπων δημοσιογÏάφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων της επιχείÏησης…».
Το ΠΠΣ, ÎκÏινε ομόφωνα βάσιμη την Îγκληση και αποφάσισε την άσκησηπειθαÏχικής δίωξης κατά του συν. ΔιονÏση ΒεÏβελÎ, για παÏάβαση του άÏθÏου 7, παÏ. 1, εδ. α’, δ’ και θ’ του ÎšÎ±Ï„Î±ÏƒÏ„Î±Ï„Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÎ±Î¹ άÏθÏου 6, παÏ. α’ του Κώδικα ΑÏχών Δεοντολογίας.
Πηγή: greekmme.blogspot.com
|
|
|