Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
7 °C 51%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Η πέτρα του "σκανδάλου" Digea-περιφερειακών καναλιών
Ημερομηνία: 15/10/2014, 09:53 - Εμφανίσεις: 65


Τη στιγμή που το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών προσπαθούν να αποφύγουν τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων για τις «μαύρες» οθόνες στις περιοχές που ολοκληρώθηκε η ψηφιακή μετάβαση, υποσχόμενοι κονδύλια από την Ψηφιακή σύγκλιση, στην Κεντρική Μακεδονία τα περιφερειακά κανάλια συνεχίζουν να αντιδρούν έντονα για το ενοίκιο που ζητά η Digea.
Η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία θα σβήσουν το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στις 31 Οκτωβρίου και αυτό το διάστημα θα πρέπει να υπογραφούν οι συμβάσεις των περιφερειακών καναλιών στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία με τον πάροχο δικτύου. Το ενοίκιο που ζητά η Digea, 3.500 το μήνα από κάθε κανάλι για τη μεταφορά και εκπομπή του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, σε συνδυασμό με όσα έχουν ήδη συμβεί σε Πελοπόννησο και Ανατολική Μακεδονία, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.
Ο πρώην τεχνικός διευθυντή Ν. Μιχαλίτσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΟΝ (δείτε και στο βίντεο) Î±Î½Î±Ï†Î­ÏÎµÏ„αι σε τρία σημεία του «μεγάλου σκανδάλου» των περιφερειακών καναλιών, όπως το αποκάλεσε. Η Digea πληρώνει για τη χρήση των συχνοτήτων που της δόθηκαν από την ΕΕΤΤ για τα περιφερειακά κανάλια το ποσό των 1.617 ευρώ το μήνα για όλα τα κανάλια της χώρας. 
Στην Κεντρική Μακεδονία ζητά από αυτά να υπογράψουν σύμβαση με την εταιρεία και να πληρώσουν το κάθε ένα από αυτά το μήνα 3.500 ευρώ, δηλαδή 56.000 το μήνα! Το δεύτερο σημείο και εξίσου σημαντικό είναι πως η Digea ανεβάζει και εκπέμπει το σήμα των περιφερειακών καναλιών με 1,5 Mbs ενώ στα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, δηλαδή τους μετόχους της εταιρείας, δίνει 4 Mbs. Το αποτέλεσμα είναι το σήμα των περιφερειακών καναλιών να «στριμώχνεται» σε μια συχνότητα για να χωρέσουν ταυτόχρονα 8 τηλεοπτικά σήματα. Με αυτή τη χωρητικότητα τα περιφερειακά κάναλια δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακής τεχνολογίας μηχανήματα τους και να προγραμματίσουν να βγάλουν εικόνα σε υψηλή ευκρίνεια. 
Όπως λέει ο Ν. Μιχαλίτσης, η Digea εκπέμπει το σήμα των πανελλαδικών καναλιών στις 2 από τις 4 ψηφιακές συχνότητες που έχει «αγοράσει» από την ΕΕΤΤ για τα επόμενα 15 χρόνια, κρατώντας τις άλλες δυο κενές για την εκπομπή υψηλής ευκρίνειας από τους πανελλαδικούς σταθμούς, που είναι και μέτοχοι της. 
Το τρίτο σημείο είναι πως η ΕΕΤΤ ενέκρινε προκαταβολικά το κέρδος στη Digea, συμφωνώντας με τον όρο, πως αν αποχωρήσει από το δίκτυο εκπομπής ένα περιφερειακό κανάλι, το κόστος επιμερίζεται στα υπόλοιπα, άρα αυξάνεται το ενοίκιο! 
Για αυτό και η σύμβαση που δίνει η Digea να υπογράψουν τα περιφερειακά κανάλια έχει ισχύ για το ενοίκιο 15 μήνες. Μετά δηλώνει πως το ενοίκιο θα αναπροσαρμοστεί αναλόγως του τηλεοπτικού τοπίου.


Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
7 °C 51%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies