Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
8 °C 63%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΠΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..
Ημερομηνία: 10/12/2014, 09:50 - Εμφανίσεις: 184

@Επενδύσεις ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένει η κυβέρνηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέχρι το 2020, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όσο για τον ρόλο του Δημοσίου σε αυτήν την ανάπτυξη, τον περιόρισε στο να ρυθμίζει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να διευκολύνει τις ιδιωτικές εταιρείες για τη δική τους ανάπτυξη. Και να παρεμβαίνει εκεί όπου η «αγορά», όπως είπε, δεν θα θέλει να επενδύσει. Όπως, δηλαδή, συνέβη και στην ψηφιακή τηλεόραση. 
@Σε αναζήτηση νέου αρχισυντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ βρίσκονται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετά την αποχώρηση του Πρόδρομου Παπαηλιόπουλου, ο οποίος προτίμησε να μετακινηθεί στον Alpha. Το πρόβλημα του ΣΚΑΪ είναι πως διαρκώς χάνει την ισχύ του στον ενημερωτικό τομέα λόγω του προγράμματος περικοπών αλλά και του κλίματος που επικρατεί. Για παράδειγμα, με απόφαση της Οικονομικής Διευθύνσεως απολύθηκε ο Κώστας Αλατζάς, εν αγνοία των υπόλοιπων στελεχών του ειδησεογραφικού τομέα. 
@ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Î£Ï„ην εκδήλωση ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς με θέμα τα Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας, τόνισε μεταξύ άλλων:
«”Επιτακτική προβάλλει η ανάγκη να τεθεί τέρμα στο καθεστώς ανομίας και αδιαφάνειας στη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης”, όπως συγκεκριμένα αναφέρει στο πόρισμά της η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.Να γίνει σεβαστή η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε μεταξύ άλλων ότι: “Η ίδρυση και λειτουργία παρανόμως, τηλεοπτικών σταθμών, αντίκειται στο Σύνταγμα από το οποίο απορρέει υποχρέωση για την πιστή εφαρμογή των Νόμων και της Αρχής της Ισότητας”.“Να τεθεί τέρμα σε μια εικοσάχρονη εκκρεμότητα –παγκόσμια πρωτοτυπία- σχετικά με τη νομιμότητα λειτουργίας των Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών”, όπως επισήμανε, σε συνάντηση που είχαμε προ έτους, ο τότε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος».Δεν είναι δυνατόν να εμπεδώσουμε τη Διαφάνεια στους πολίτες, τόνισε ο Γ. Σούρλας, και να απαιτήσουμε την εφαρμογή της στη δημόσια ζωή, όταν στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ):
  • Δεν λειτουργεί το Τμήμα Ελέγχου Διαφάνειας των Μ.Μ.Ε., που διασφαλίζει τη νομιμότητά τους,
  • Δεν διενεργείται οικονομικός έλεγχος στις επιχειρήσεις των Μέσων Ενημέρωσης, λόγω του ότι εδώ και δεκαεννέα χρόνια δεν εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση που να καθορίζει τις αμοιβές των ελεγκτών!
  • Δεν τηρείται Μητρώο Επιχειρήσεων, που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις και πολλά άλλα.
  • @ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ÎœÎµ 700 χιλιάρικα ρέστα από όσα όφειλε η ΕΡΤ,  έκλεισε- και μάλιστα αναδρομικά από τις 4 Νοεμβρίου- το deal του υπουργείου Οικονομικών με την EBU, ώστε η κυβερνητική παράγκα   να παίζει ως δήθεν δημόσια τηλεόραση, για να δείχνει eurovision, μαζί με το παζάρι για την προεδρική εκλογή και με χορηγία-τοποθέτηση προϊόντος «άρωμα κουμπαρά».
  • Η σφραγίδα  Ï„ης ΕΒU στη ΝΕΡΙΤ, μοιάζει με πρόβα τζενεράλε που στρώνει χαλί για τις  180 ψήφους βουλευτών, που αναζητούνται  όπως-όπως στο ράλι  για την  Ï€ÏÎ¿ÎµÎ´ÏÎ¹ÎºÎ® εκλογή.
    Επιχειρείται  έτσι να δοθεί λόγος ύπαρξης σε ένα μαγαζί-τσόντα στο μονοπώλιο της DIEGEA, ώστε στην υπόλοιπη Ελλάδα, που δεν βλέπει ψηφιακή  ÎµÎºÏ€Î¿Î¼Ï€Î®, το ραδιοτηλεοπτικό σήμα να φτάνει στους δέκτες της, γραμμή από την κυβέρνηση.
    Βγάζουν έτσι γλώσσα στις εισαγγελικές αρχές, που επιμένουν και πραγματοποιούν δικαστική έρευνα για το πλιάτσικό με τις συχνότητες της ΕΡΤ, τις κονσέρβες για πρόγραμμα στα   νεριτο-ραδιόφωνα, τις διαδικασίες-κουρέλια  σε στημένους διαγωνισμούς για  Ï€ÏÎ¿ÏƒÎ»Î®ÏˆÎµÎ¹Ï‚  ÎºÎ±Î¹ αναθέσεις σε ημέτερους.
    Πετάνε στο δρόμο Ï„ους εργαζόμενους της ΕΡΤ χωρίς τις αποζημιώσεις, που τους χρωστάνε και δεν  Î»Î­Î½Îµ κουβέντα για τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν το 2013 και αυτά που παράνομα τους έκοψαν από το 2010.
    Η ÎšÎ¯Î½Î·ÏƒÎ· Επαγγελματιών Δημοσιογράφων Î­Ï‡ÎµÎ¹ προτείνει και Î­Ï‡ÎµÎ¹ υποδείξει τρόπους για την άμεση καταβολή των οφειλομένων στους συναδέλφους της ΕΡΤ.
    Όπως και για  όλα όσα οφείλουν τα αφεντικά σε εφημερίδες, ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά καθώς και η διοίκηση του ΑΠΕ και οι δημοτικοί σταθμοί.
    Αρνούνται όμως να το φέρουν έστω για συζήτηση στο ΔΣ.
    Μαζί με κυβέρνηση και την διαπλοκή  κάνει   το κορόιδο για όλα και η ετερόκλιτη παρέα στην πλειοψηφία  Ï„ου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
    Είναι καιρός όμως ÎºÎ¬Ï€Î¿Î¹Î¿Î¹ που συνδιοικούν στην Ακαδημίας 20, να αποδείξουν πως ακριβώς και πόσο είναι απέναντι  στους ιδιοκτήτες, και τις κυβερνητικές επιλογές.
    Δεν πάει άλλο κάποιοι Ï„ο πρωί να είναι με τον Μουρούτη και το απόγευμα συνιστώσα.
    Η απόφαση των προεδρικών της Ένωσης  Î½Î± ανάψει κερί με επιμνημόσυνη δέηση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ, δεν αλλάζει την εικόνα της ντροπής, Î¿ÏÏ„ε βέβαια τα λεφτά που πετάει για να τρίψει τα μάρμαρα  του κτιρίου επειδή θα πατήσει το πόδι του, μια και έχει προσκληθεί και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Ο κλάδος ερμηνεύει την φιέστα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,  Î»ÏŒÎ³Ï‰ και της προεδρικής επίσκεψης, ως προσκύνημα στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με τις οποίες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι θύματα μιας μνημονιακής ληστείας και κατάργησης δικαιωμάτων και ελευθεριών.Η ίδια πλειοψηφία πάει   Î½Î± βγάλει λάδι τον Κεδίκογλου, επειδή τώρα σφάζουν ακόμη και τους μισθούς της ΝΕΡΙΤ 50% πιο κάτω από  εκεί που μείωσε τους μισθούς των δημοσιογράφων ο ίδιος.


Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
8 °C 63%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies