ΚΑΙΡΟΣ · LIVE14.1°CΣχεδόν αίθριος93% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοινοποίηση στο Facebook

Ολόκληρες περιοχές στη χώρα δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 135

@Η μόνιμη απάντηση που δίνει η εταιρεία της Digea σε όσους πολιτικούς ή δήμους διαμαρτύρονται για το μαύρο στις τηλεοπτικές οθόνες μετά την ψηφιακή μετάβαση, είναι πως ο πάροχος δικτύου καλύπτει τις περιοχές που ορίζει ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων του 2012. Κάτι που είναι αλήθεια αφού ο χάρτης που είχε παραδοθεί στο υπουργείο Μεταφορών το Καλοκαίρι του 2012, άλλαξε σε μια εβδομάδα μετά από παρατηρήσεις της Digea και της τότε ΕΡΤ για να μειωθούν τα υποχρεωτικά σημεία εκπομπής κάλυψης από 275 σε 156. Η τότε κυβέρνηση ικανοποίησε τους Καναλάρχες για να μην έχουν πολλά έξοδα στην εγκατάσταση ψηφιακών πομπών, αφήνοντας έτσι σε ορισμένες περιοχές έως και το 40% χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Ενώ η υποχρέωση κάλυψης ψηφιακού σήματος για τη Digea είναι 95%, αυτό αφορά μόνο στον πληθυσμό της χώρας και όχι στη γεωγραφία του. Για αυτό ολόκληρες περιοχές σε Θράκη, Ανατολική Μακεδονία, Βόρεια Εύβοια, Θεσσαλία αλλά και Πελοπόννησο δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα.
@Η κυβέρνηση και η ΕΕΤΤ φρόντισαν βέβαια και για αυτό. Χωρίς να υπάρχει νόμος, υποχρεώνουν τους δήμους να τοποθετήσουν αναμεταδότες στους οποίους η Digea θα στέλνει το ψηφιακό σήμα για να καλυφθούν οι περιοχές αυτές. Το κόστος τοποθέτησης των αναμεταδοτών, εκτιμήσεις λένε πως ο συνολικός αριθμός που απαιτείται ξεπερνά τους 800 για ολόκληρη την Ελλάδα, δεν το αναλαμβάνουν οι δήμοι αφού κι αυτοί υπόκεινται στον ασφυκτικό τροϊκανό έλεγχο των δαπανώ τους. Ο Μενέλαος Δασκαλάκης ως αρμόδιος της κυβέρνησης δηλώνει στους διαμαρτυρόμενους περιφερειάρχες και δημάρχους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση πως πρέπει να καταθέσουν αίτηση σε προγράμματα της Ψηφιακής Σύγκλισης για να επιδοτηθούν για την τοποθέτηση αναμεταδοτών προκειμένου να φθάσει το τηλεοπτικό σήμα στις περιοχές τους. Έτσι κατατέθηκε ήδη αίτηση από την Ανατολική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Μόνο που η ενίσχυση μέσω της Ψηφιακής Σύγκλισης συνιστά «κρατική επιδότηση», για την οποία ενδέχεται να υπάρξει παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Υπάρχουν ήδη καταγεγραμμένες περιπτώσει σε χώρες της Ε.Ε όπου η κρατική επιδότηση για την ψηφιακή τηλεόραση προκάλεσε άμεση παρέμβαση της Κομισιόν. Για το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών ωστόσο που κόπτεται μόνο για τα συμφέροντα του ιδιωτικού μονοπωλίου της Digea όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies