Το Μνημόνιο Îκανε “τοξικά†τα media
Το 2004 ο Κώστας ΚαÏαμανλής κÎÏδισε τις εκλογÎÏ‚, με τα ΜÎσα ΕνημÎÏωσης, συντεταγμÎνα να στηÏίζουν την κυβÎÏνηση του Κ. Σημίτη και το Γ. ΠαπανδÏÎου, που είχε πάÏει το δακτυλίδι του ΠΑΣΟΚ την εποχή εκείνη. Η ιστοÏία επαναλήφθηκε και τώÏα με το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑνεξάÏτητους Έλληνες που συγκÏοτοÏν από χθες τη νÎα κυβÎÏνηση να Îχουν απÎναντί τους, τα πεÏισσότεÏα ΜΜΕ, και δίχως την ισότιμη κάλυψη που θα Ï€ÏοσÎφεÏε η κÏατική ÏαδιοτηλεόÏαση, καθώς και η ΕΡΤ καταÏγήθηκε.
Εν αναμονή της επιστÏοφής της ΕΡΤ, όπως Îχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η στιγμή της πεÏίσκεψης για μια ακόμη φοÏά για το Ïόλο των ΜΜΕ, από ÎºÎ¿Î¹Î½Î¿Ï Î¼Îµ τις εταιÏείες δημοσκοπήσεων. Διότι, η Ï€Ïοεκλογική πεÏίοδος ξεκίνησε με τις ÎÏευνες της κοινής γνώμης να υποστηÏίζουν πως ο κόσμος δεν ήθελε εκλογÎς… Η “επικοινωνιακή καταιγίδα†υπÎÏ Ï„Î¿Ï… Μνημονίου κÏάτησε 5 χÏόνια από τα ΜÎσα ενημÎÏωσης και τα κατÎστησαν τοξικά.
Η ανοικτή και άνευ ÏŒÏων υποστήÏιξης των κεντÏικών media στα Ï€Ïόσωπα και τις πολιτικÎÏ‚ του Μνημονίου, Ï€Ïοκάλεσαν βαθιά απÎχθεια στους ψηφοφόÏους που παÏακολουθοÏσαν. Από Îνα σημείο και Ï€ÎÏα και σε συνδυασμό με την καμπάνια φόβου κατά την Ï€Ïοεκλογική πεÏίοδο, ότι και αν Îλεγαν τα ΜÎσα, είχαν ελάχιστη επιÏÏοή στο κοινό που ήδη είχε δείξει πως γυÏνοÏσε την πλάτη του στα μεγάλα δίκτυα.
Η «τοξικότητα» αυτή των ΜΜΕ δεν θεÏαπεÏεται με την κακόγουστη αλλαγή της στάσης τους, τις τελευταίες μÎÏες, όταν το αποτÎλεσμα ήταν οÏατό. Ίσως είναι η ÏŽÏα για τον επαναπÏοσδιοÏισμό των ΜΜΕ από μηδενική βάση. ΆÏαγε, θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεσμεÏτηκε;
Πηγή: greekmme.blogspot.com