Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
5 °C 57%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Ημερομηνία: 15/2/2015, 18:53 - Εμφανίσεις: 286

Τις προηγούμενες μέρες μεταδόθηκε μια είδηση: Το Ε’ τμήμα του ΣτΕ απέρριψε σχέδιο Προεδρικό Διατάγματος του ΥΠΕΚΑ, για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Στα περισσότερα sites, εμφανίστηκε το ΣτΕ “να κόβει μια επένδυση 300 εκατομμύριων ευρώ λόγω …ύψους”. Είναι όμως η μισή αλήθεια, αλλά το ενδιαφέρον είναι πως τα media, είτε αρκούνται στην αντιγραφή(copy-paste), είτε ενώ γνωρίζουν την πραγματικότητα δεν  Ï„ην καταγράφουν. Πράγματι,το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ , είπε “όχι” στο σχέδιο, λόγω του ύψους του εμπορικού κέντρου, το ενδιαφέρον στοιχείο για το ρεπορτάζ είναι για το είδος της επένδυσης στην Ακαδημία Πλάτωνος , με το εμπορικό κέντρο “Academy Gardens (“Οι κήποι της Ακαδημίας”).

-Ιδιοκτήτρια του ακινήτου είναι η εταιρεία Artume, η οποία, όπως αποτυπωνόταν από τους ισολογισμούς της δεν είχε πληρώσει τον ειδικό φόρο ακίνητης περιουσίας, που μόνο για το 2009 ανήλθε σε 5,4 εκατ. ευρώ.

-Η  Artume, ανήκει στην MGPA, ένα fund  Ï„ο οποίο εντοπίστηκε στα αρχεία των Lux Leaks. Δύο διαδοχικά δημοσιεύματα στα “Νέα” τα οποία δεν διαψεύστηκαν, εξηγούσαν τι συνέβαινε με τη Î´Î±Î½ÎµÎ¹Î¿Î´ÏŒÏ„ηση της εταιρείας, και πως εφαρμόζει ο επενδυτής των 300 εκατ. ευρώ, τη μέθοδο της Î´Î¹Ï€Î»Î®Ï‚ φοροαποφυγής ÏƒÏ„ο Λουξεμβούργο.

- Η MGPA πέρασε υπό τον έλεγχο της Blackrock της εταιρείας που ελέγχει τις ελληνικές τράπεζες. Κι ενώ προφήτευε καταστροφές, μέσω της θυγατρικής απαιτούσε με επιστολές προς τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, Ï„ην υλοποίηση της επένδυσης.

- Κι από τα site δεν μπορεί κανείς να περιμένει πολλά πράγματα. Όταν όμως εφημερίδες, όπως η “Καθημερινή” αποφεύγει να αναφερθεί στα Lux Leaks για την εταιρεία και μιλάει μόνο για “φρένο του ΣτΕ” στην επένδυση των 300 εκατ ευρώ, τι να υποθέσει κανείς; Στο  ÏÎµÏ€Î¿ÏÏ„άζ, επί της απόφασης του ΣτΕ,  Î´ÎµÎ½ υπάρχει καμία αναφορά για τη διπλή φοροαποφυγή της εταιρείας στο Λουξεμβούργο, αλλά αντιθέτως καταγράφεται η άποψη της εταιρείας ότι πληρώνει φόρους και ΦΠΑ. Προφανώς, οι αναγνώστες της “Καθημερινής” που δίνουν κάθε μέρα 1 ευρώ για να την αγοράσουν πιστεύοντας πως είναι αμερόληπτη και κάθετη στα θέματα της είσπραξης των φόρων, μάλλον δεν έχουν την πλήρη εικόνα.




Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
5 °C 57%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies