ΜÎσα σε μόλις 4 χÏόνια ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα αφασίας Îγινε κόμμα εξουσίας.
Από 4% Îφτασε κοντά στο 40%, διόλου άσχημα ο δεκαπλασιασμός των ποσοστών του και η ανάληψη της εξουσίας.
Ασφαλώς Îνα μÎÏος το οφείλει στον ΤσίπÏα, στο ότι είναι νÎος, άφθαÏτος, φεÏγει από τα στενά πολιτικά κοστοÏμια. Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Îχει καμιά ιδεολογική κυÏιαÏχία στην ελληνική κοινωνία, απλά με ηγÎτη τον ΤσίπÏα μπήκε όπως λÎει ο λαός «καβάλα στο κÏμα».
Η εκτίναξη του Ï€Î¿ÏƒÎ¿ÏƒÏ„Î¿Ï Ï„Î¿Ï… και η πολιτική ηγεμονία της ΑÏιστεÏάς δεν οφείλεται στο ότι η κοινωνία ξαφνικά αποφάσισε να στÏίψει.
Ο βασικός λόγος ονομάζεται «Μνημόνιο».
Είναι ο καταλÏτης των εξελίξεων που οδήγησαν αφενός στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και αφετÎÏου στη μείωση του Ï€Î¿ÏƒÎ¿ÏƒÏ„Î¿Ï Ï„Î·Ï‚ ÎΔ.
Και βεβαίως στη δημιουÏγία της Ï€Ïώτης κυβÎÏνησης της αÏιστεÏάς με τη βοήθεια των ψεκασμÎνων.
Αλλά ακόμη και τώÏα φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κεÏδίζει τις Ï€Ïοτιμήσεις των πολιτών, ίσως γιατί είναι νωÏίς να κÏιθεί.
Αλλά αν θÎλουμε να ποÏμε Ï€ÏαγματικÎÏ‚ αλήθειες, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΤσίπÏας και η λοιπή παÏÎα αυτό που Îκαναν ήταν να εκμεταλλευτοÏν τη λαϊκή οÏγή για το Μνημόνιο το οποίο εσφαλμÎνα και σκόπιμα λÎνε κάποιοι ότι ÎφεÏε την κÏίση. Η κÏίση ήταν αυτή που ÎφεÏε το Μνημόνιο αν και θα ήταν καλÏτεÏη η κατάσταση εφόσον η κυβÎÏνηση ΠαπανδÏÎου λειτουÏγοÏσε πιο επαγγελματικά και κυÏίως πιο ελληνικά, πιο πατÏιωτικά.
Το κόμμα που κυβεÏνά και αυτοί που είναι υπουÏγοί σήμεÏα Îκαναν καÏιÎÏα πάνω στο μνημόνιο. ΑÏχικά Îκαναν επαγγελματική καÏιÎÏα και στη συνÎχεια Ï€ÎÏασαν στον πολιτικό στίβο.
Η θεωÏία του αντιμνημονίου ήταν αυτή που τους Îδωσε λεφτά, επαγγελματική ανÎλιξη και πολιτική αναγνώÏιση φÎÏνοντάς τους μÎχÏι τους υπουÏγικοÏÏ‚ θώκους.
Ας δοÏμε μεÏικά παÏαδείγματα.
Ο ΚατÏοÏγκαλος που είναι στη επικαιÏότητα τι ήταν; Ένας δικηγόÏος που ανήκει στη λεγόμενη «φάμπÏικα των εÏγασιακών».
Μια ομάδα δικηγόÏων – εÏγατολόγων που εκμεταλλεÏτηκαν την κατάσταση απολυμÎνων δημοσίων υπαλλήλων κι Îκαναν καÏιÎÏα, Îβγαλαν λεφτά και Îγιναν τηλεμαϊντανοί βÏίζοντας το Μνημόνιο.
Τους Îμαθε ο κόσμος, χÏησιμοποίησαν τα δικαστήÏια και μεταπήδησαν στην πολιτική.
Ποιος θα ήξεÏε τον ΚατÏοÏγκαλο, ποιος θα ήξεÏε τον Ρωμανιά, ποιος θα ήξεÏε τον Ρομπόλη και κυÏίως ποιος θα γνώÏιζε τον ΑλÎξη ΜητÏόπουλο; Και η «φάμπÏικα των εÏγατολόγων» δεν είναι τωÏινό φαινόμενο.
Î ÏŽÏ‚ Îκανε νομίζετε καÏιÎÏα ο Îίκος Κωνσταντόπουλος και μετά τον διαδÎχθηκε η Ζωή;
Έχουμε κι άλλους που Îγιναν φίÏμες και Îχουν οφίτσια. Ο ΧÏυσόγονος στην ΕυÏωβουλή, ο ΣτÏατοÏλης ο συνδικαλιστής, διαπÏÏσιος αντιμνημονιακός κήÏυκας.
Ο ίδιος ο ΒαÏουφάκης, ο Τσακαλώτος ή η Îάντια Βαλαβάνη.
ΤηλεαστÎÏες που Îκαναν πολιτική καÏιÎÏα στα παÏάθυÏα του Αυτιά και του Παπαδάκη καταγγÎλλοντας το μνημόνιο το οποίο οι ίδιοι τώÏα υπηÏετοÏν.
Όπως θα Îλεγε και ο λαός:
«Άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει το Μνημόνιο».
Στην πεÏίπτωση της κυβÎÏνησης και του ΣΥΡΙΖΑ απλά επιβεβαιώθηκε η λογική του τίποτε που γίνεται κάτι.
Του Îσχατου που γίνεται Ï€Ïώτος, Î±Ï†Î¿Ï Î²ÎµÎ²Î±Î¯Ï‰Ï‚ βγάλει λεφτά, εκμεταλλευτεί το λαό και εκμαυλίσει την κοινή γνώμη.
Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι σÏμμαχοί του στους ΑÎΕΛ.
ΑνÏπαÏκτοι, οι πεÏισσότεÏοι ανεπάγγελτοι που Îκαναν καÏιÎÏα πουλώντας πατÏιωτισμό και εθνικό νταβατζιλίκι.
Θα ÎÏθει η ÏŽÏα τους. Το κουβάÏι αÏχίζει να ξετυλίγεται.
Πηγή: greekmme.blogspot.com