ΚΑΙΡΟΣ · LIVE21.4°CΣχεδόν αίθριος60% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κοινοποίηση στο Facebook

200 EK. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΛΟΓΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 151

Συγκλονιστικές είναι και οι απώλειες των τηλεοπτικών σταθμών και των εργαζομένων σε αυτά, του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων από τη λειτουργία των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών ψηφιακών Μέσων στην Ελλάδα. Περίπου 200.000.000 ευρώ ετησίως, ικανά να αναζωογονήσουν όλη την ελληνική αγορά διαφήμισης και ΜΜΕ, χάνονται μέσω internet. Οι εταιρείες ψηφιακής επικοινωνίας αξιοποιούν τα κενά στη νομοθεσία ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των παραδοσιακών εταιρειών ΜΜΕ, καθώς ο διαφημιζόμενος δεν πληρώνει ΦΠΑ, αγγελιόσημο και ειδικό φόρο. Καθώς οι πολυεθνικές είναι φθηνότερες, εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος στη διαφήμιση από την ελληνική αγορά και μεταφέρουν τα έσοδά τους στο εξωτερικό.
Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιείται στα ψηφιακά Μέσα (συμβάλλεται με ξένη εταιρεία πώλησης διαφήμισης βάσει σύμβασης), για κάθε ευρώ διαφήμισης που θα Î¹ÏƒÏ‡Ï…ρίζεται Î· ξένη εταιρεία ότι πουλάει, θα κρατάει το 55% και θα δίνει το 45%. Ο διαφημιζόμενος, ο οποίος έχει έδρα την Ελλάδα, θέλει να διαφημίσει δραστηριότητα που έχει στην Ελλάδα σε ένα από τα παραπάνω ψηφιακά Μέσα. Ανοίγει λογαριασμό στην υπηρεσία πώλησης της ξένης εταιρείας και πληρώνει με την πιστωτική του κάρτα. Στο τέλος κάθε μήνα, η ξένη εταιρεία μεταφέρει τα χρήματα μέσω τραπέζης στον λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ιδιοκτήτης του Μέσου χωρίς την έκδοση οποιουδήποτε παραστατικού.
Οι απώλειες για τη βιομηχανία των ΜΜΕ και του Δημοσίου είναι τεράστια. Το Δημόσιο χάνει ΦΠΑ, αγγελιόσημο, ειδικό φόρο, ενώ από τη στιγμή που δεν εκδίδονται παραστατικά δεν εμφανίζονται και τα κέρδη τους, για τα οποία φορολογούνται.
Με την κατάσταση αυτή του αθέμιτου ανταγωνισμού έχει επιβληθεί ένα επαχθέστερο καθεστώς επιστροφών της τάξης του 55%. Δεδομένου ότι ο όγκος των πελατών και των budget πηγαίνει σε αυτές τις φθηνότερες λύσεις προβολής, όλα τα Μέσα που είναι στην Ελλάδα εκβιάζονται εμμέσως να διαθέσουν χώρο και χρόνο προβολής τους σε αυτές τις εταιρείες διαχείρισης, παραδίδοντας σε αυτές αμαχητί το 55% του δυνητικού τους εσόδου! Î›ÏÏƒÎ· δεν μπορεί να μην υπάρχει. Ο υπουργός Οικονομικών έχει τον λόγο καθώς και οι οικονομικοί εισαγγελείς.


Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies