Άλλοι λίγο άλλοι πολÏ, κυβεÏνήσεις και κάτοικοι πόλεων υιοθετοÏν τη βία και την απάνθÏωπη μεταχείÏιση αθώων θυμάτων του πολÎμου με Ï€Ïόσχημα είτε την Ï€Ïαγματική απειλή των φανατικών μουσουλμάνων είτε την «χωÏητικότητα» στα εδάφη τους.
Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα ενώ δÎχεται τη μεγαλÏτεÏη διÎλευση Ï€ÏοσφÏγων σε σχÎση με κάθε άλλη χώÏα και από κάθε άλλη φοÏά, Îχει καταφÎÏει με μια σχετικά ανθÏώπινη συμπεÏιφοÏά να μην διεκδικεί για λογαÏιασμό τις συνηθισμÎνες ντÏοπιαστικÎÏ‚ καταδίκες των πεÏασμÎνων ετών για απάνθÏωπες συνθήκες και βίαια μεταχείÏιση των Ï€ÏοσφÏγων και των μεταναστών.ΕντοÏτοις κι ενώ η κυβÎÏνηση με αÏκετή καθυστÎÏηση Ï€Ïοσπαθεί να υλοποιήσει τις δεσμεÏσεις της απÎναντι στην υπόλοιπη ΕυÏώπη Ï€ÏοκειμÎνου να ομαλοποιηθεί η διÎλευση και να εκταμιευτεί η βοήθεια, διάφοÏες τοπικÎÏ‚ αντιδÏάσεις κατοίκων μοιάζει να υιοθετοÏν τη γνωστή λÏση: «μακÏιά από μας, κι ας είναι όπου νάναι».
Τις αντιδÏάσεις αυτÎÏ‚ εκμεταλλεÏονται οι ακÏαίοι φανατικοί και ακÏοδεξιοί και φασιστικοί θÏλακες σπÏώχνοντας τις τοπικÎÏ‚ κοινωνίες ακόμα και σε βίαιες αντιδÏάσεις.
Από κοντά και πολλά ΜΜΕ που εξακολουθοÏν τα φοβικά τους κηÏÏγματα στην Ï€Ïοσπάθειά τους να αντιπολιτευτοÏν την κυβÎÏνηση (για τους δικοÏÏ‚ τους λόγους) ενώ παÏουσιάζουν ακόμα και μεγεθυμÎνες τις αντιδÏάσεις Ïίχνοντας το απαÏαίτητο λάδι σε μια φωτιά που αν δεν σβήσει οι κίνδυνοι θα είναι πολλαπλοί. ΣήμεÏα είναι οι Ï€Ïόσφυγες, αÏÏιο θα είναι οι Ïομά, μεθαÏÏιο οι φτωχοί και οι άστεγοι και πάει λÎγοντας.
Οι αντιδÏάσεις και η δυσφοÏία ως Îνα βαθμό είναι δικαιολογημÎνες μια και είτε λόγω του επείγοντος είτε και λόγω αδιαφοÏίας των αÏχών δεν Ï€Ïοηγήθηκαν οι απαÏαίτητες συνεννοήσεις οÏτε και ο απαÏαίτητος διάλογος. ΤώÏα όμως που Îστω και καθυστεÏημÎνα επιλÎχτηκαν κάποια στÏατόπεδα και κάποιοι χώÏοι για την Ï€ÏοσωÏινή καταγÏαφή ή την Ï€ÏοσωÏινή φιλοξενία και άÏχισαν να γίνονται οι απαÏαίτητες εÏγασίες ώστε να μπει μια τάξη στο Ï€Ïόβλημα για το καλό όλων, τώÏα... ξαφνικά κοÏυφώνονται και οι αντιδÏάσεις.
Από την Κω μÎχÏι το Σχιστό και μÎχÏι τη Σίνδο ομάδες κατοίκων και τοπικών αÏχόντων οÏγανώνουν την «αντεπίθεση».
Οι κάτοικοι στις πεÏιοχÎÏ‚ αυτÎÏ‚ δεν υπεÏασπίζονται τον Αχελώο, ή το δάσος των ΣκουÏιών ή το Κάβο ΣίδεÏο ή τις κοÏυφογÏαμμÎÏ‚ της ΚÏήτης και της ΣκÏÏου, με «ακÏαίες αντιδÏάσεις και επεισόδια» που χάÏη και στα ΜΜΕ Îφτασαν μÎχÏι το σημείο Ï€Ïόκλησης της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάÏος 20 κατοίκων της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής για επτά κακουÏγήματα και Îντεκα πλημμελήματα στις ΣκουÏιÎÏ‚.
ΚακουÏγήματα όπως αυτό της εγκληματικής οÏγάνωσης, της απόπειÏας ανθÏωποκτονίας, της κατοχής εκÏηκτικών υλών, της ÎκÏηξης και του εμπÏησμοÏ.
«Κάποιοι κάτοικοι, όμως, απÎκλεισαν την Ï€Ïόσβαση της αστυνομίας και Îκαψαν λάστιχα, δημιουÏγώντας αποπνικτική ατμόσφαιÏα. Έγινε πεÏιοÏισμÎνη χÏήση χημικών στο συγκεκÏιμÎνο σημείο, όπου παÏακωλυόταν η Ï€Ïόσβαση των αστυνομικών που είχαν πάει εκεί, για να επιτελÎσουν το καθήκον τους», σημείωνε ο Ï€Ïώην αναπληÏωτής υπουÏγός ΠΕΚΑ μÎσα στη Βουλή το 2013. Από κοντά όλα τα ΜΜΕ για τους «αντιεξουσιαστÎÏ‚ κατοίκους» που κατÎστÏεφαν ιδιωτικό χώÏο και εμπόδιζαν την καλή και υγιεινή αυτή επÎνδυση.
ΣήμεÏα που τα ακατοίκητα στÏατόπεδα ετοιμάζονται για να υποδεχτοÏν εξαθλιωμÎνους ανθÏώπους διωγμÎνους από τη χώÏα τους, που δεν απειλείται οÏτε το πεÏιβάλλον οÏτε η οικονομία οÏτε καν η τοπική κοινωνία που μόνο να κεÏδίσει Îχει με μια ανθÏώπινη συμπεÏιφοÏά, σήμεÏα λοιπόν οι αντιδÏάσεις με τα καψίματα από λάστιχα και οι ακÏαίες υβÏιστικÎÏ‚ και βίαιες ενÎÏγειες ...είναι δικαιολογημÎνες.
ΣήμεÏα οι δυο Ï„Ïεις δήμαÏχοι που αντιστÎκονται και εμποδίζουν αναγκαίες λÏσεις ανθÏωπιάς δεν υποκινοÏνται πλÎον από το ΣΥΡΙΖΑ και την αÏιστεÏά και επομÎνως είναι δικαιολογημÎνοι στα μάτια των δελτίων των 8!
Εδώ όμως είναι που ταιÏιάζει η Ï€Ïοσφιλής και γενικά εκτοξευόμενη ÎκφÏαση της σημεÏινής αντιπολίτευσης : όποιος σπÎÏνει ανÎμους (ειδικά στο Ïατσισμό και στο φασισμό) θεÏίζει θÏελλες.
Î Ïάγματι!
Πηγή: greekmme.blogspot.com