ΕΛΣΤΑΤ: Επτά στους δέκα χρήστες συνδέονται στο Διαδίκτυο εν κινήσει
Ημερομηνία:
11/11/2016, 15:24 - Εμφανίσεις: 274
Επτά στους δÎκα χÏήστες του ΔιαδικτÏου στην Ελλάδα συνδÎονται πλÎον εν κινήσει από φοÏητÎÏ‚ συσκευÎÏ‚, δείχνει η τελευταία ÎÏευνα της Ελληνικής Στατιστικής ΥπηÏεσίας. Î Ïόσβαση στο Διαδίκτυο Îχουν εξάλλου επτά στα δÎκα νοικοκυÏιά.
Η χÏήση του mobile Internet εμφανίζει θεαματική άνοδο, από το 15,1 του συνόλου των χÏηστών του ΔιαδικτÏου το 2010 στο 68,1% σήμεÏα, δείχνει η Îκθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
Το υψηλότεÏο ποσοστό καταγÏάφεται όπως είναι αναμενόμενο στους χÏήστες 16-24 χÏόνων, από τους οποίους εννÎα στους δÎκα (89,7%) συνδÎονται πλÎον από κινητή συσκευή.
Όσον αφοÏά το είδος του δικτÏου που χÏησιμοποιείται για σÏνδεση εν κινήσει, η μεγαλÏτεÏη αÏξηση, κατά 21,4% από το 2015 στο 2016, καταγÏάφεται στη χÏήση δικτÏου κινητής τηλεφωνίας, συγκÏιτικά με αÏξηση μόλις 4,0% στο WiFi κατά το ίδιο χÏονικό διάστημα.
Πτώση της διείσδυσης του ΔιαδικτÏου στην ΚεντÏική Ελλάδα
ΑÏξηση εν συγκÏίσει με Ï€ÎÏυσι καταγÏάφεται εξάλλου και στη διείσδυση του ΔιαδικτÏου συνολικά στην Ελλάδα. Το Ï€Ïώτο εξάμηνο του 2016, επτά στα δÎκα νοικοκυÏιά (69,1%) διÎθεταν σÏνδεση στο Διαδίκτυο, εμφανίζοντας αÏξηση κατά 37,7% από το 2011 και κατά 1,5% εν συγκÏίσει με το 2015.
ΕντÏπωση Ï€Ïοκαλεί πάντως το γεγονός ότι το ποσοστό των συνδεδεμÎνων νοικοκυÏιών Ï€Îφτει στην Ελλάδα από το 2014, εμφανίζοντας μείωση 5,5% σε μια διετία.
Από τα στοιχεία της ÎÏευνας Ï€ÏοκÏπτουν επίσης τα εξής:
ΕυÏυζωνική σÏνδεση χÏησιµοποιεί το 68,1%, του συνόλου των νοικοκυÏιών της χώÏας µε Îνα τουλάχιστον µÎλος ηλικίας 16-74 χÏόνων, παÏουσιάζοντας σε σχÎση µε το 2015 αÏξηση 1,5%. Οι κυÏιότεÏοι λόγοι µη Ï€Ïόσβασης στο διαδίκτυο από την κατοικία είναι: α) η Îλλειψη δεξιοτήτων (64,4%), β) ότι οι πληÏοφοÏίες που υπάÏχουν στο διαδίκτυο δεν είναι χÏήσιµες, δεν ενδιαφÎÏουν (25,5%) και γ) ότι το κόστος του ÎµÎ¾Î¿Ï€Î»Î¹ÏƒÂµÎ¿Ï ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ Ï€Î¿Î»Ï Ï…ÏˆÎ·Î»ÏŒ (19,9%).
Η online ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφηµεÏίδες, πεÏιοδικά παÏαµÎνει στην κοÏυφή της λ...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|