Facebook και Google στηρίζουν την παγκόσμια ειδησεογραφία
Ημερομηνία:
10/5/2011, 13:55 - Εμφανίσεις: 336
[attachment=2209:Facebook_300___.jpg] Μια ομάδα εÏευνητών από το Pew Research Center μελÎτησε δεδομÎνα που Îχει συλλÎξει η εταÏεία Nielsen και κατÎληξε στο συμπÎÏασμα ότι το Facebook εξελίσσεται σε Îναν καθοÏιστικό παÏάγοντα που συνδÎει τα ειδησεογÏαφικά sites με Îνα σημαντικό κομμάτι του κοινοÏ.
Οι εÏευνητÎÏ‚ διαπίστωσαν ότι οι μεγαλÏτεÏες ειδησεογÏαφικÎÏ‚ σελίδες των ΗΠΑ δÎχονται πολλÎÏ‚ επισκÎψεις από χÏήστες του Facebook που είδαν το link μιας είδησης κι Îναν κλικ για να διαβάσουν πεÏισσότεÏα. Το ποσοστό αυτό<…>
στην καλÏτεÏη πεÏίπτωση αγγίζει το όχι και τόσο εντυπωσιακό 10%, αλλά όπως και να το δει κανείς, είναι Îνα τεÏάστιο νοÏμεÏο σε απόλυτους αÏιθμοÏÏ‚. ΕπιπλÎον, η συνεχής διεÏÏυνση του Facebook σε αÏιθμό χÏηστών είναι μια Îνδειξη ότι το ποσοστό αυτό θα μεγαλώσει στο μÎλλον.
Πάντως, ο κοÏυφαίος referrer που δίνει links για ειδησεογÏαφικά sites είναι η υπηÏεσία Google News, η οποία δημιουÏγεί πεÏίπου το 30% των επισκÎψεων στα μεγάλα ειδησεογÏαφικά sites.
Η κατάσταση, όμως, είναι τελείως διαφοÏετική στην πεÏίπτωση του Twitter. Θα πεÏίμενε κανείς η υπηÏεσία αυτή να δημιουÏγεί πολλή κίνηση Ï€Ïος τα sites που ασχολοÏνται με την επικαιÏότητα, όμως το ποσοστό φτάνει με το ζόÏι το 1%.
Οι εÏευνητÎÏ‚ εξηγοÏν ότι κάτι Ï„Îτοιο συμβαίνει όχι γιατί οι χÏήστες του Twitter δε μοιÏάζονται ειδήσεις, αλλά γιατί απλά είναι Ï€Î¿Î»Ï Î»Î¹Î³ÏŒÏ„ÎµÏοι σε σχÎση με αυτοÏÏ‚ που μπαίνουν στο Facebook ή στα Google News.
Πηγή: secnews.gr
|
|
|