ΚΑΙΡΟΣ · LIVE12.6°CΤοπικά νέφη62% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κανένας κίνδυνος για αυτισμό από το τριπλό παιδικό εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 20


Τα παιδιά που κάνουν το τριπλό εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR), δεν αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αυτισμού, κάτι που ισχύει ακόμα και για όσα παιδιά ορισμένες φορές θεωρούνται υψηλού κινδύνου για κάτι τέτοιο.

Αυτό επαληθεύει μια νέα μεγάλη δανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται για μια ακόμα φορά να καθησυχάσει όσους γονείς φοβούνται -λόγω παραπληροφόρησης από τους πολέμιους των εμβολίων- ότι το παιδί τους κινδυνεύει με τη συγκεκριμένη νευροαναπτυξιακή διαταραχή, αν κάνει το εμβόλιο, το οποίο όλοι οι ειδικοί θεωρούν απολύτως αναγκαίο, σε μια εποχή μάλιστα που παγκοσμίως -και στην Ελλάδα- αυξάνονται τα περιστατικά ιλαράς και τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και η Unicef έχουν απευθύνει πρόσφατα σχετικές προειδοποιήσεις.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα ‘Αντερς Χβίιντ του Τμήματος Ερευνών Επιδημιολογίας του Ινστιτούτου Statens Serum της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «

Annals of Internal Medicine

«, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 657.000 παιδιά που γεννήθηκαν την περίοδο 1999-2010, ανάμεσά τους ήσαν περίπου 6.500 που είχαν διαγνωσθεί με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Η νέα μελέτη -όπως και άλλες στο παρελθόν- δεν βρήκε καμία σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο και στον κίνδυνο αυτισμού. Δεν διαπίστωσε να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καμία απολύτως ομάδα παιδιών που εξέτασε: αγόρια, κορίτσια, παιδιά που άργησαν να κάνουν το εμβόλιο, παιδιά με μεγαλύτερης ηλικίας γονείς, παιδιά με πολύ χαμηλό βάρος, παιδιά που είχαν γεννηθεί πολύ πρόωρα, παιδιά με μητέρα που κάπνιζε στην εγκυμοσύνη και παιδιά με αδέλφια που έχουν διαγνωσμένο αυτισμό (αν και παραμένει ακόμα ασαφές ποιοι ακριβώς βιολογικοί μηχανισμοί προκαλούν τον αυτισμό, η διαταραχή έχει μερικώς γενετικό υπόβαθρο). Μάλιστα εντοπίστηκαν ενδείξεις ότι το εμβόλιο σχετίζεται με ελαφρώς μικρότερο κίνδυνο αυτισμού στα κορίτσια και στα παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1999-2001.
...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies