ΣκηνÎÏ‚ σκληÏÎ¿Ï Ïοκ Ï€ÏοκαλοÏν οι νÎες εξελίξεις με την υπόθεση Παππά, Ï„o ΣεπτÎμβÏιο του 2016 κατά την επίσκεψη του στη ÎÎα ΥόÏκη και τις δικαστικÎÏ‚ αποφάσεις που επιβάλλουν Ï€Ïόστιμα στην ΕΡΤ το ΑΠΕ ( από 15.000 ευÏÏŽ) και από 15.000 ευÏÏŽ στους τότε γενικοÏÏ‚ διευθυντÎÏ‚ ΣταÏÏο Καπάκο και Μιχάλη ΨÏλλο για μεταδόσεις που, (σÏμφωνα με την απόφαση) όχι μόνο δεν ανταποκÏίνονται στα γεγονότα αλλά και συκοφαντοÏν.
Οι μεταδόσεις, όπως Ï€ÏοκÏπτει από την απόφαση του ΠολυμελοÏÏ‚ Î Ïωτοδικείου, φαίνεται ότι απηχοÏσαν την γÏαμμή του τότε υπουÏγείου ΤÏπου, σε βάÏος δημοσιογÏάφων ανταποκÏιτών Τ/Σ, οι οποίοι Îχασαν την δουλειά τους. Την αποκάλυψη Îκανε κυÏιακάτικη εφημεÏίδα.
Άλλωστε και ο απεσταλμÎνος τότε του ΑΠΕ και μÎλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με επιστολή του είχε διαχωÏίσει την θÎση του, διαμαÏτυÏόμενος για τις μεταδόσεις αυτÎÏ‚, όπως Îγιναν και για το πεÏιεχόμενο τους.
Η υπόθεση απασχόλησε σήμεÏα την τηλεδιάσκεψη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ Φ. ΚαφαÏάκη, ο οποίος εκλήθη με αφοÏμή ΟΣΑ ΚΡΥΒΟΥΠΓΙΑ ΤΟΠΚΟΡΩÎΟΙΟ στο ÏαδιομÎγαÏο, απÎφυγε να πάÏει θÎσει αφήνοντας εκτεθειμÎνη την διοίκηση που υπηÏετεί.
Η διευθÏντÏια σÏνταξης του ΑΠΕ σε άλλη τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία Ï€Ïοηγήθηκε, παÏά την ευθÏνη της στη Ïοή των ειδήσεων του Ï€ÏακτοÏείου, και την υπόθεση με τα εμβόλια ,παÏÎπεμψε στον σημεÏινό Ï€ÏόεδÏο του ΑΠΕ και στο νομικό σÏμβουλο , όταν Ïωτήθηκε γιατί δεν Îπαιξε η είδηση της δικαστικής απόφασης στην ιστοσελίδα του Ï€ÏακτοÏείου!.. Δηλαδή Îδωσε κάποιους άλλους για λογοκÏισία.
Η επικαιÏότητα για το θÎμα συμπληÏώνεται-και όχι τυχαία- με την απομάκÏυνση-ξÎπλυμα από το Ï€ÏοεδÏικό πεÏιβάλλον στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ,του Ï€Ïώην υπουÏÎ³Î¿Ï Î. Παππά, που είχε τότε την ευθÏνη της ΕΡΤ και του ΑΠΕ. Î Ïοφανώς λόγω των δικαστικών αποφάσεων και της επικείμενης κυκλοφοÏίας βιβλίου για το θÎμα.
ΑναμÎνεται να αποκαλυφτεί αν η μυστική συνάντηση του υπουÏÎ³Î¿Ï Î¼Îµ τον βαÏώνο του Ï„Î·Î»ÎµÎ¿Ï€Ï„Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÎ±ÏÏ„Îλ ολοκληÏώθηκε στη ÎÎα ΥόÏκη.
ΤαυτόχÏονα όμως καθήκοντα για θÎματα Ï„Ïπου αναλαμβάνει ο συνεÏγάτης του Ï€Ïώην υπουÏÎ³Î¿Ï Î•Î». ΚÏÎτσος, που τον είχε διαδεχτεί την κÏίσιμη πεÏίοδο στην εποπτεία των ΜΜΕ, γνωστός και από την πολιτική φιλία του με τη σÏμπÏαξη Καπάκου-Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ.
Η λογοκÏισία όμως της είδησης και των Ï€Ïοστίμων σήμεÏα για τα γεγονότα στη ÎÎα ΥόÏκη, στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ, συμπίπτουν με την κατάÏτιση του νÎου οÏÎ³Î±Î½Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï Ï„Î¿Ï… γÏαφείου του Î ÏωθυπουÏγοÏ, στην αÏμοδιότητα του οποίου υπάγονται τα δÏο δημόσια ΜΜΕ.
Και καλά η σÏμπÏαξη ΣÏÏιζα-ÎΔ στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Îχει γÏαμμάτια να εξοφλήσει στο σÏστημα Παππά από το οποίο όμως κÏατάει αποστάσεις ακόμη και η ΚουμουνδοÏÏου! Η επιλογή όμως να πεÏάσει τώÏα ζοÏλα η υπόθεση, τι και ποιους εξυπηÏετεί;
Πάντως φαίνεται να είναι στο κλίμα- και όχι μόνο- που υπηÏετεί το άνοιγμα του ΑΠΕ στην αγοÏά και συμφωνίες για την ΕΡΤflix.
04/09/2020
Kίνηση Επαγγελματιών ΔημοσιογÏάφων