ΜΕ αναδημοσίευση από το tvxs.gr, του ΘοδωÏή ΚαÏαγιαννίδηΓια την εφημεÏίδα «ΚαθημεÏινή» το γεγονός ότι είχε φτάσει η ÏŽÏα της δικαστικής απόφασης για την «ΧÏυσή Αυγή» δεν άξιζε χθες να μπει Ï€ÏωτοσÎλιδο και δεν άξιζε το κÏÏιο άÏθÏο. Αξιολόγησε ως πιο σημαντικό το διπλωματικό, τα εμπόδια που βάζει ο ΕÏντογάν στον ελληνοτουÏκικό διάλογο. Το ίδιο θÎμα ανÎδειξε και η «ΔημοκÏατία», ενώ ο «ΕλεÏθεÏος ΤÏπος» επÎλεξε κάτι πιο χÏηστικό, τις ημεÏομηνίες πληÏωμής των αναδÏομικών. Καμία Îκπληξη. Ο ΆÏης ΠοÏτοσάλτεστον Ïαδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ φώναζε από το Ï€Ïωί ότι η ΔικαιοσÏνη δεν χÏειάζεται δεκανίκια, εννοώντας ότι δεν χÏειάζονται οι συγκεντÏώσεις διαμαÏτυÏίας, ειδικά με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενεÏγοποιήθηκε εκ νÎου τα τελευταία 24ωÏα η «θεωÏία των δÏο άκÏων».
Μετά την απόφαση «τιτίβισε» ότι «πεÏνοÏν στην ΙστοÏία: Α.ΣαμαÏάς, Î.ΔÎνδιας, Ε.Κουτζαμάνη, Ï€Ïώην ΕισαγγελÎας Α.Î . Οι αποφασιστικÎÏ‚ και δÏαστικÎÏ‚ τους ενÎÏγειες το 2013 τεÏμάτισαν τη δÏάση της εγκληματικής οÏγάνωσης»…
Î Ïωτότυπη άποψη, αλλά και πάλι καμία Îκπληξη.
Τον ΣεπτÎμβÏιο του 2013, μετά την δολοφονία του ΠαÏλου ΦÏσσα, ο ΠοÏτοσάλτε μιλώντας με τον τότε κοινοβουλευτικό εκπÏόσωπο της ΧÏυσής Αυγής Ηλία ΚασιδιάÏη στον Ï/σ ΣΚΑΙ τον είχε συμβουλÎψει «να βÏουν Îναν Ï„Ïόπο να μην τους πιάνουν στο στόμα τους». Σηκώθηκε τότε θÏελλα αντιδÏάσεων στα social media αλλά ο ΠοÏτοσάλτε δεν πτοήθηκε: «Συνεχίστε εσείς την Ï€Ïοπαγάνδα, εμείς τη δημοσιογÏαφία», είπε για να κατατÏοπώσει τους επικÏιτÎÏ‚ του.
Δεν ήταν το Ï€Ïώτο «πÎταγμα» Î±Ï…Ï„Î¿Ï Ï„Î¿Ï… είδους της «δημοσιογÏαφίας».
Το βÏάδυ της δολοφονίας του ΠαÏλου ΦÏσσα, στο κεντÏικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο Α. ΠοÏτοσάλτε εκμαιεÏει από φίλο του δÏάστη ότι ο Ρουπακιάς ήταν… αÏιστεÏός. Έτσι κι αλλιώς, το Ï€Ïωί «Îπαιζαν» οι ποδοσφαιÏικÎÏ‚ διαφοÏÎÏ‚ ως αφοÏμή της δολοφονίας. Play Video
Είχαν Ï€Ïοηγηθεί πολλά. Το «πλυντήÏιο» ήταν στημÎνο και σε πλήÏη λειτουÏγία καιÏÏŒ Ï€Ïιν. Ήταν ΙοÏνιος του 2012 όταν η Ηλίας ΚασιδιάÏης χαστοÏκισε σε ζωντανή σÏνδεση τη Λιάνα ΚανÎλλη.Play Video
Ο βουλευτής της ΧÏυσής Αυγής ήταν καλεσμÎνος στην υψηλής τηλεθÎαση εκπομπή «ΚαλημÎÏα Ελλάδα» του ΓιώÏγου Παπαδάκη στον ΑÎΤ1 μαζί με τη ΡÎνα ΔοÏÏου και τον μετÎπειτα Ï€ÏόεδÏο της δημοκÏατίας Î Ïοκόπη Παυλόπουλο.
Οι Ï„Ïαμπουκισμοί των ΧÏυσαυγιτών, άλλωστε, Ï€Ïιν και μετά την εκπÏοσώπησή τους στη Βουλή παÏουσιάζονταν στα δελτία ειδήσεων ως ειδήσεις Ïουτίνας και με την ευκαιÏία Îπαιζαν και αποσπάσματα από ομιλία του Μιχαλολιάκου στη Βουλή.
Ένα χαÏακτηÏιστικό παÏάδειγμα:Play Video
Η μÎθοδος του ξεπλÏματος ήταν πάνω – κάτω η ίδια: ΑποδÏαματοποίηση μÎσω life style Ï€ÏοσÎγγισης και στÏοφής σε χαÏιτωμενιÎÏ‚ με το Ï„ÎÏας. Σε μια εκπομπή της Ε. ΜελÎτη, στο Star, η συνÎντευξη του ΚασιδιάÏη παÏουσιάστηκε ως δημοσιογÏαφική επιτυχία και η… αυτουÏγός πεÏηφανευόταν on camera ότι μίλησαν πολιτικά, μίλησαν και για πιο Ï€Ïοσωπικά θÎματα, με Îναν «νÎο άνθÏωπο με τους δικοÏÏ‚ του Ï€ÏοβληματισμοÏς».Play Video
Το Îδαφος ήταν Îτοιμο για να δοθεί ιδεολογική μάχη Ï…Ï€ÎÏ Ï„Î¿Ï… σουλουπώματος της ΧÏυσής Αυγής ώστε να μπει σε μια mainstream δεξιά κυβÎÏνηση. Τη βÏώμικη δουλειά ανÎλαβε ο τότε δημοσιογÏάφος του ΣΚΑΙ και σήμεÏα βουλευτής της ÎΔ αναπτÏσσοντας τη θεωÏία της «σοβαÏης ΧÏυσής Αυγής» μπÏοστά στην ατάÏαχη Σία Κοσιώνη.Play Video
Για το συγκεκÏιμÎνο κανάλι δεν ήταν κάτι αναπάντεχο, με τον ΓιώÏγο ΤÏάγκα να διακηÏÏττει ότι: «Έχουν διαψεÏσει τις σχÎσεις με νεοναζιστικÎÏ‚ οÏγανωσεις τις οποίες επικαλοÏνται διάφοÏοι και δεν Ï€Ïόκειται να σας κουÏάσω με αυτά (…), εγώ λÎω ότι εκφÏάζονται Ï…Ï€ÎÏμετÏα, ευθυγÏαμμίζομαι με αυτοÏÏ‚ που λÎνε ότι Îχουν Ï„Ïαχεία ή αν θÎλετε φασιστική ÏητοÏική – αλλά πώς τους ψηφίζει Îνα εκατομμÏÏιο κόσμος;».
Είχαμε υποστεί ακόμη τον Κ. Μπογδάνο, βουλευτή σήμεÏα της ÎΔ να ξεσπά: «ΜοιÏάστηκε υλικό της ΧΑ σε παιδιά που επισκÎφθηκαν τη Βουλή; Και Ï€Î¿Ï ÎµÎ¯Î½Î±Î¹ το κακό; Εγκληματική οÏγάνωση δεν τους Îχουν βγάλει, τους ταλαιπωÏοÏν και τους σÎÏνουν σε μια δίκη κÏατώντας τους ομήÏους, Îχουν εκλεγεί στη Βουλή, τα παιδιά ÎÏχονται να δουν το κοινοβοÏλιο γιατί να μην πάÏουν υλικό της ΧÏυσής Αυγής;».
Ενώ, το 2015, «φιλοσοφοÏσε» για τον Ï„Ïαμπουκισμό και συμπαÏίστατο, ανθÏώπινα, στον Γ. Ρουπακιά:
Το life style ξÎπλυμα Îζησε μεγάλες δόξες τον καιÏÏŒ που το νεοναζιστικό θηÏίο δάγκωνε. Όπως όταν ο εκλιπών ΘÎμος Αναστασιάδης μαζί με τον πάντα ενεÏγό Î’. ΠεÏή είχαν μια σχεδόν Ï„ÏυφεÏή συζήτηση με τον «Καιάδα» του «ΕγÎÏθητι» τον Γ. ΓεÏμενή.
(Ενδεικτικά και κάποια Ï€ÏωτοσÎλιδα του Î Ïώτου ΘÎματος)


Σε «ψυχαγωγική» εκπομπή του ΑÎΤ1 ÎβÏισκαν γλυκοÏλη τον «Καιάδα».Play Video
Καμία Îκπληξη. Στην Athens Voice βÏήκαν αδυνατισμÎνη την ΟυÏανία Μιχαλολιάκου, ενώ λίγο καιÏÏŒ Ï€Ïιν την παÏουσίαζαν σαν Χιονάτη όπως την ήθελαν οι φίλοι της στο Facebook.


Η «ΧÏυσή Αυγή» δεν μπήκε στη Βουλή χωÏίς τις πλάτες του συστήματος. Έγιναν πολλÎÏ‚ πλÏσεις Ï€Ïιν πάÏει το 7%.
Έναν μήνα Ï€Ïιν τις εκλογÎÏ‚ του ΜαÎου του 2012 η εφημεÏίδα «ΠÏώτο ΘÎμα»φιλοξÎνησε «ÏεποÏτάζ» του Παναγιώτη Σαββίδη με τον τίτλο «Τα Ï€Ïοσκοπάκια της ΧÏυσής Αυγής».
Ήταν Îνα κακοστημÎνο «ÏεποÏτάζ» με δÏο πανομοιότυπα ντυμÎνες γιαγιάδες, που ο δημοσιογÏάφος «τυχαία» εντόπισε, να Ï„Ïαβάνε χÏήματα από Îνα ΑΤΜ του Αγίου Παντελεήμονα.
ΦÏουÏός πίσω από αυτÎÏ‚ Îνας φουσκωτός της νεοναζιστικής οÏγάνωσης με την μπλοÏζα που γÏάφει «ΧÏυσή Αυγή» σε Ï€Ïώτο πλάνο.
Τα Fake News της εφημεÏίδας αποκάλυψε ο ΔημήτÏης ΨαÏάς μÎσα από το βιβλίο του «Η ΜαÏÏη Βίβλος της ΧÏυσής Αυγής», όταν είχε πάÏει ήδη 7% στις εκλογÎÏ‚.
Και Î±Ï†Î¿Ï Î¼Ï€Î®ÎºÎ±Î½ στη Βουλή, τον ΣεπτÎμβÏιο του 2012, ο ΣτÎφανος Κασιμάτης(ναι αυτός που ειÏωνεÏτηκε τον Γ. ΚατÏοÏγκαλο για τα μαλλιά του) ευχαÏίστησε την ΧÏυσή Αυγή με άÏθÏο του στην «ΚαθημεÏινή» για την ευκαιÏία που δίνει να ξεμπεÏδÎψουμε με τη «βία της ΑÏιστεÏάς».
ΑπολαÏστε:
«Η ευκαιÏία της ΧÏυσής Αυγής για τη δημοκÏατία
Tου Στεφανου Κασιματη
Οσοι πιστεÏουμε στην δημοκÏατία οφείλουμε Îνα μεγάλο «ευχαÏιστώ» στην ΧÏυσή Αυγή – και σοβαÏολογώ απολÏτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιÏία που μας Ï€ÏοσφÎÏει -και μάλιστα την ÏŽÏα που την Îχουμε μεγαλÏτεÏη ανάγκη- ώστε να διοÏθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νÎα αÏχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιÏία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετÏηθεί, επιτÎλους, με την οιονεί νομιμοποιημÎνη βία της ΑÏιστεÏάς: αυτό το καÏκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβοÏνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμεÏα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώÏας από την εποχή των σοβιÎÏ„ με αστακομακαÏονάδα (ελληνικό μοντÎλο του σοσιαλισμοÏ…) στη σÏγχÏονη Ï€Ïαγματικότητα.
Η ανοχή της πολιτικής βίας, εφόσον ασκείται στο όνομα των ιδανικών της ΑÏιστεÏάς από οιονδήποτε αυτόκλητο φοÏÎα τους, είναι πια φαινόμενο τόσο σÏνηθες στην κοινωνική και πολιτική ζωή ώστε σχεδόν δεν το Ï€ÏοσÎχουμε. Η κατάλυση της Îννομης τάξης Îχει φθάσει να θεωÏείται στοιχείο της ελληνικής «ιδιαιτεÏότητας», όπως Ï€ÏοτιμοÏμε να λÎμε τη γÏαφικότητά μας. Σας θυμίζω σχετικώς μόνον μια σκηνή από την ιδιόμοÏφη αθηναϊκή καθημεÏινότητα – σκηνή την οποία όλοι Îχουμε δει να εκτυλίσσεται μπÏοστά μας ξανά και ξανά: την τελετουÏγία της θÏαÏσης των μαÏμάÏων, παÏουσία της απαθοÏÏ‚ Αστυνομίας, σε κάθε συλλαλητήÏιο που γίνεται με τη συμμετοχή αναÏχικών κουκουλοφόÏων.
Ας Ï€Ïοσπαθήσουμε, παÏακαλώ, να μεταθÎσουμε στην εικόνα αυτή, που Îχουμε αποκτήσει με τα ταξίδια στο εξωτεÏικό, τη σχεδόν «φυσιολογική» σκηνή της θÏαÏσης των μαÏμάÏων και τότε θα καταλάβουμε πόσο βαθιά παÏάλογη είναι όχι τόσο η ασυδοσία των ακÏαίων εκφάνσεων της ΑÏιστεÏάς (αυτοί βÏίσκουν και τα κάνουν, σε τελευταία ανάλυση…), μα Ï€Ïοπαντός η ανοχή του συντÏιπτικά μεγαλÏτεÏου μÎÏους της κοινωνίας στις μοÏφÎÏ‚ της βίας που επιλÎγει κάθε φοÏά.
Ανεχόμαστε στελÎχη ή ακόμη και βουλευτÎÏ‚ του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ να υπεÏασπίζονται καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιÏίων από λαθÏομετανάστες, να εμποδίζουν τη λειτουÏγία επιχειÏήσεων που υφίστανται νομίμως (Ï€.χ., το χÏυσωÏυχείο στην Χαλκιδική), να επιβάλουν με το ξÏλο την υποχÏÎωση της απεÏγίας σε ανθÏώπους που θÎλουν να δουλÎψουν. ΕπιτÎλους, ας παÏαδεχθοÏμε ότι κάτι Îχει πάει Ï€Î¿Î»Ï ÏƒÏ„Ïαβά σε τοÏτη τη χώÏα όλα αυτά τα χÏόνια της Μεταπολίτευσης! Ας το παÏαδεχθοÏν, μάλλον, οι πολιτικοί εκπÏόσωποι του Î±ÏƒÏ„Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÏŒÏƒÎ¼Î¿Ï… που τόσα χÏόνια κάνουν τις κότες μπÏοστά στο φαινόμενο -πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιÏÎσεων, όπως των Î. ΔÎνδια και Φ. Σαχινίδη- γιατί εμείς οι άλλοι το Îχουμε καταλάβει Ï€Ïο πολλοÏ. (Για ποιον λόγο νομίζετε εξαφανίσθηκε από την πολιτική εκείνος ο ανεκδιήγητος Παπουτσής;)
Και αν ÏŽÏ‚ τώÏα ήταν ο φόβος που συγκÏατοÏσε τους πολιτικοÏÏ‚, ας είναι καλά τα «λεβεντόπαιδα με τις μαÏÏες μπλοÏζες» και τα καμώματά τους, που δίνουν την ευκαιÏία στον αστικό πολιτικό κόσμο να υπεÏβεί το δÎος της εξ αÏιστεÏών «ιεÏάς αγανακτήσεως» και να αποδείξει ότι η δημοκÏατία μποÏεί να υπεÏισχÏσει εκείνων που επιβάλλουν τη βία, είτε μαÏÏη είτε κόκκινη. Το Îδειξαν τα γεγονότα στο πανηγÏÏι του Μεσολογγίου, ώστε να το μποÏοÏν πια να το δουν καθαÏά όσοι μÎχÏι Ï€Ïότινος αναπαÏονταν στις βολικÎÏ‚ βεβαιότητες της Μεταπολίτευσης: το χÏώμα της βίας δεν κάνει καμία διαφοÏά ως Ï€Ïος την ουσία της. Εξ ου και η υστεÏία με την οποία Δ. ΠαπαδημοÏλης και Ζ. ΚωνσταντοποÏλου αντÎδÏασαν στον εÏστοχο συσχετισμό ακÏοδεξιάς και ακÏοαÏιστεÏής βίας που τόλμησε ο Φ. Σαχινίδης από το βήμα της Βουλής. (ΠαÏεμπιπτόντως, η φουκαÏιάÏα η Σ. ΣακοÏάφα, που κάθεται συνήθως μπÏοστά από την κ. ΚωνσταντοποÏλου στα ÎδÏανα της Βουλής, Ï€ÏÎπει να Îχει πλÎον κουφαθεί από τις τσιÏίδες της ΕÏινÏας του ΣΥΡΙΖΑ…).
Αν ο ΣαμαÏάς εννοεί αυτά που Îλεγε Ï€Ïοεκλογικά, αν ο ΒενιζÎλος καταλαβαίνει ότι μόνον ως αστική σοσιαλδημοκÏατία μποÏεί να Îχει μÎλλον το ΠΑΣΟΚ και αν ο ΚουβÎλης πιστεÏει στη διαφοÏά της δημοκÏατικής ΑÏιστεÏάς από την ΑÏιστεÏά της βίας, Î¹Î´Î¿Ï Î· ευκαιÏία κÏÏιοι! Η ΧÏυσή Αυγή, χωÏίς να το καταλαβαίνει, ανοίγει τον δÏόμο για την επιβολή της νομιμότητας Ï€Ïος κάθε πλευÏά: κουκουÎδες, συÏιζαίους, χÏυσαυγίτες – όλοι τους βλάπτουν τη δημοκÏατία εξίσου.
Î Ïόκειται για ευκαιÏία, την οποία η κυβÎÏνηση Ï€ÏÎπει να αξιοποιήσει, διότι είναι, Ï„Ïόπον τινά, αναγκαστική. Αν την αφήσει ανεκμετάλλευτη, όχι μόνον θα Îχει στεÏηθεί το κÎÏδος που μποÏεί να αποκομίσει, αλλά η απÏαξία θα της επιφÎÏει Îνα σοβαÏÏŒ κόστος. Αν, δηλαδή, διαχωÏίσει την καλή βία της άκÏας ΑÏιστεÏάς από την κακή της άκÏας Δεξιάς, ενισχÏει την οιονεί νομιμοποίηση της Ï€Ïώτης και καλλιεÏγεί το Îδαφος για την πεÏαιτÎÏω εξάπλωση της δεÏτεÏης. Ας μην κÏυβόμαστε πια πίσω από το δάκτυλο της πολιτικής ευπÏÎπειας και ας κοιτάξουμε Ï€Î¿Ï Îχουμε φθάσει: στις παÏÎες σας, εκεί όπου μιλάτε ελεÏθεÏα, πόσοι είναι εκείνοι που ευχαÏιστήθηκαν την Ï€Ïοεκλογική μποÏφλα που Îφαγε η Λιάνα ΚανÎλλη από τον Ηλ. ΚασιδιάÏη, αλλά ντÏÎπονται ή φοβοÏνται να το πουν παÏαÎξω; Η διαφοÏοποίηση αÏιστεÏής και δεξιάς βίας Ï…Ï€ÎÏ Ï„Î·Ï‚ Ï€Ïώτης θα τους κάνει να ξεπεÏάσουν την ντÏοπή ή τον φόβο που τώÏα τους συγκÏατεί. Εξάλλου, το διδάσκει και η ΙστοÏία: στη ΓεÏμανία της ΒαϊμάÏης, τα Τάγματα Εφόδου του Ρεμ δεν ήλθαν μόνα τους, επειδή τα γÎννησε η κÏίση· ήλθαν παÏÎα με τις στÏατιωτικοποιημÎνες μονάδες των κομμουνιστών. Τα δε Τάγματα Ασφαλείας στην ΑÏγολίδα οι κάτοικοι τα υποδÎχονταν με ζητωκÏαυγÎÏ‚, μετά το κÏμα Ï„ÏομοκÏατίας που εξαπÎλυσε ο ΕΛΑΣ το καλοκαίÏι του 1943.
Αν λοιπόν η κυβÎÏνηση αδÏανήσει μπÏοστά στην ευκαιÏία που της Ï€ÏοσφÎÏεται τώÏα από τη ΧÏυσή Αυγή, τότε κατÏακυλάει στον δÏόμο που χάÏαξε ο Πάκης, τον ΔεκÎμβÏιο του 2008. Γι’ αυτό, άλλωστε, τον χειÏοκÏοτοÏσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά φοβάμαι ότι ο ίδιος δεν το αντελήφθη. Εκτός, βÎβαια, αν ως Καλαματιανός διανοοÏμενος που βλÎπει βαθιά στο μÎλλον (το δικό του μÎλλον), Ï€Ïοετοιμάζεται για να γίνει κάποτε βουλευτής ΕπικÏατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, όχι στο κοντινό μÎλλον· μιλοÏμε για μετά από τουλάχιστον καμιά δεκαπενταÏιά χÏόνια, όταν ο Μανώλης ΓλÎζος θα Îχει αÏχίσει να κουÏάζεται…».
Πηγή: greekmme.blogspot.com