Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Τοπικά νέφη
5.5 °C 76%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Έφυγε» ο κορυφαίος ηθοποιός Μισέλ Μπουκέ
Ημερομηνία: 20/4/2022, 00:24 - Εμφανίσεις: 206

Ενας από τους πιο πολύτιμους Γάλλους ηθοποιούς, ο Μισέλ Μπουκέ έφυγε πριν από λίγες από την ζωή πλήρης ημερών στα 96 του στη γενέτειρά του, το Παρίσι.

Το όνομα του γεννημένου τον Νοέμβριο του 1925 Μισέλ Μπουκέ, είναι συνδεδεμένο με εμβληματικές ταινίες του γαλλικού σινεμά, ενώ οι συνεργασίες του με εξαιρετικούς σκηνοθέτες φαίνεται από την πληθώρα των ταινιών στις οποίες έπαιξε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ταινίες «Η άπιστη γυναίκα» του Κλοντ Σαμπρόλ, «Η νύφη φορούσε μαύρα» του Φρανσουά Τριφό, «Μπορσαλίνο» του Ζακ Ντερέ και «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας» του Λουίς Μπουνιουέλ.

Όμως ο Μπουκέ που έκανε επίσης καριέρα στο ραδιόφωνο, είχε τρομερή παρουσία κυρίως στο θέατρο, εμπνέοντας, κατά δική τους ομολογία, εμβληματικούς σταρ του γαλλικού κινηματογράφου όπως ο Αλέν Ντελόν και ο Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Οι «μεγάλοι» ρόλοι Ανάμεσα στις πάρα πολλές παραστάσεις όπου ο Μπουκέ είχε παίξει θα βρούμε τον «Ταρτούφο» (και πολλά ακόμα έργα του Ζαν Ανούιγ), τον «Νταντόν» όπου υποδύθηκε τον Ροβεσπιέρο, τον «Δον Ζουάν», πολλά σαιξπηρικά έργα όπως ο «Ριχάρδος ο 3ος» αλλά και έργα του Χάρολντ Πίντερ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι όταν ο Αλμπέρ Καμύ τον είδε σε πρόβα στο Théâtre de l’Odéon εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που του πρόσφερε τον ρόλο του Σκιπίωνα στο θεατρικό έργο του «Καλιγούλας» με τον Ζεράρ Φιλίπ στον ρόλο του τίτλου.

Παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο Μπουκέ δεν σταμάτησε να παίζει.

Τελευταία του ταινία είναι μια φετινή παραγωγή, το «Cérémonie secrète» της Τατιάνα Μπεκέ Ζενέλ.

Στις τελευταίες προσωπικές κινηματογραφικές επιτυχίες του συμπεριλαμβάνονται οι ταινίες «Ρενουάρ» (2012) όπου υποδύθηκε τον ζωγράφο Πιέρ-Ογκίστ Ρενουάρ, πατέρα του σκηνοθέτη Ζαν Ρενουάρ και – κυρίως – η ταινία «Μιτεράν, ο περιπατητής του Πεδίου του Αρεως» (2005) όπου υπήρξε μια έξοχη επιλογή για τον ρόλο του Φρανσουά Μιτεράν.

_...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Τοπικά νέφη
5.5 °C 76%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies