ΚΑΙΡΟΣ · LIVE22.4°CΣχεδόν αίθριος45% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αυτοκίνητο
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Mε καινοτόμου τεχνολογίας μπαταρίες πυριτίου η ηλεκτρική Mercedes G-Class

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 103



Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ψάχνουν ήδη την επόμενη μέρα των μπαταριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων με φόντο τις ολοένα αυξανόμενες τιμές «δημοφιλών» πρώτων υλών όπως το λίθιο, το κοβάλτιο και το μαγγάνιο.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό η Mercedes ανακοίνωσε ότι η υπό εξέλιξη νέα, ηλεκτροκίνητη έκδοση της εμβληματικής G-Class θα επωφεληθεί ενός νέου είδους μπαταριών οι οποίες ονομάζονται «Titan Silicon» και διαθέτουν ανόδια από πυρίτιο.

Οι συγκεκριμένες μπαταρίες τελούν υπό εξέλιξη εδώ και περίπου μια δεκαετία, ωστόσο πλέον, σύμφωνα με τις συστάσεις της Sila Nanotechnologies, όπως ονομάζεται η εταιρεία που τις εξέλιξε και έχει έδρα στην Silicon Valley, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα περάσει στην μαζική παραγωγή από τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Να τονιστεί ότι πρόκειται για τις πρώτες μπαταρίες του είδους ενώ ο πρώτος κατασκευαστής που θα τις αξιοποιήσει θα είναι η Mercedes στην EQG η οποία επίσης πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της από τα τέλη του 2024.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας μπαταρίας οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσφέρει κατά 20% αυξημένη αυτονομία εν συγκρίσει με τις τρέχουσες μπαταρίες καθώς και βελτιωμένες ταχύτητες φόρτισης.

Επιπλέον των βελτιωμένων επιδόσεων, σύμφωνα με την Sila, η διαδικασία παραγωγής των συγκεκριμένων μπαταριών προδιαγράφεται και πιο φιλική προς το περιβάλλον, υποσχόμενη από 50-75% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα εν συγκρίσει με τις μπαταρίες που αξιοποιούν γραφίτη.

Η EQG αναμένεται μεν να είναι το πρώτο μοντέλο που θα εφοδιάζεται με τις συγκεκριμένες μπαταρίες, ωστόσο δεν θα φυσικά το μοναδικό καθώς η Sila στοχεύει να παράγει μπαταρίες για ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα με ορίζοντα το 2028.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική G-Class, η γερμανική φίρμα έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου, καθιστώντας σαφές ότι η EQG δεν θα διαφέρει σημαντικά, σε επίπεδο σχεδίασης, από την συμβατική εκδοχή της.

Στην αθέατη πλευρά της πρόκειται να βρεθεί μια μετεξελιγμένη εκδο...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
· Large study links breakfast timing to lifespan
· Sugary drinks linked to stomach cancer for the first time
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 22.4 °C · 45%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies