Ματίνα ΠαπαχÏιστοÏδη στο ΠΡΙΠτου ΣαββατοκÏÏιακου
ΜÎσα σε λίγες ημÎÏες, μόλις Ï„Ïεις Ï€Ïιν διαλυθεί η Βουλή, η κυβÎÏνηση Μητσοτάκη ενÎκÏινε ενισχÏσεις και επιδοτήσεις στους μιντιάÏχες, μÎσω τεσσάÏων Ï€ÏογÏαμμάτων επιδοτήσεων. Στις αÏχÎÏ‚ του μήνα, στο μεταξÏ, ενÎκÏινε με Ï„Ïοπολογία «ψηφιακÎÏ‚ δωÏοεπιταγÎς» στις επιχειÏήσεις ΜΜΕ της πεÏιφÎÏειας, αγνώστου Ïψους, ενώ Îδωσε παÏάταση στην επιδότηση κατά 75% του Ï€ÏογÏάμματος «ΕπιχειÏηματικότητα» του ΕΣΠΑ. Με τις νÎες αποφάσεις, τις οποίες υπογÏάφουν οι Θ. Σκυλακάκης και Ι. Οικονόμου, «δωÏίζει» συνολικά 21 εκατ. ευÏÏŽ στις επιχειÏήσεις ΜΜΕ Ï€Ïιν τις εκλογÎÏ‚. Ζεστό χÏήμα Ï€ÎÏαν της κÏατικής διαφήμισης, που επίσης ÏÎει άφθονη στα ημÎτεÏα μίντια.
Η αιτιολογία για οÏισμÎνες από τις Ï€ÏοεκλογικÎÏ‚ ενισχÏσεις, που θα μποÏοÏσαν να τιτλοφοÏηθοÏν ευθεία «δωÏοδοκία», είναι ο… πόλεμος στην ΟυκÏανία!
Όπως την πεÏίοδο 2020-22 η κυβÎÏνηση Μητσοτάκη χάÏισε σχεδόν 80 εκατ. ευÏÏŽ στους μιντιάÏχες με Ï€Ïόσχημα την πανδημία του Covid-19 (ενώ δεν είχε λεφτά για ενίσχυση του ΕΣΥ και των δημόσιων νοσοκομείων) θα τους πληÏώσει τώÏα 21 εκατ. τους επόμενους μήνες, κυÏίως από τον κÏατικό Ï€Ïοϋπολογισμό. Το πλÎον σκανδαλώδες για το οποίο σιωποÏν Îνοχα και οι συνδικαλιστικÎÏ‚ ενώσεις στα ΜΜΕ, είναι πως το κÏάτος αναλαμβάνει να πληÏώσει το 2% Ï…Ï€ÎÏ Ï„Î¿Ï… Î±ÏƒÏ†Î±Î»Î¹ÏƒÏ„Î¹ÎºÎ¿Ï Ï„Î±Î¼ÎµÎ¯Î¿Ï… του ΕΔΟΕΑΠγια τα κανάλια πανελλαδικής εμβÎλειας για το 2022 και χÏÎη παÏελθόντων ετών με κόστος 9 εκατ. ευÏÏŽ (ΦΕΚ Β’ 2673/21-04-2023)! Η αιτιολογία είναι πως «πÏοάγουν τον πλουÏαλισμό» και «επλήγησαν από τον πόλεμο στην ΟυκÏανία και την ενεÏγειακή κÏίση».
«ΔωÏάκι» ÏƒÏ…Î½Î¿Î»Î¹ÎºÎ¿Ï Ïψους 1 εκατομμυÏίου ευÏÏŽ δίνεται και στα πεÏιφεÏειακά κανάλια-πελάτες της Digea, πληÏώνοντας για Îνα χÏόνο την αÏξηση του ÏˆÎ·Ï†Î¹Î±ÎºÎ¿Ï ÎµÎ½Î¿Î¹ÎºÎ¯Î¿Ï… συχνοτήτων. Ακόμη Îνα δώÏο αυτό της Εθνικής ΕπιτÏοπής Τηλεπικοινωνιών Ï€Ïος τους μετόχους-καναλάÏχες της Digea. Τα άλλα δυο Ï€ÏογÏάμματα αφοÏοÏν τα Îντυπα και ηλεκτÏονικά ΜÎσα, ÏƒÏ…Î½Î¿Î»Î¹ÎºÎ¿Ï Ïψους 11 εκατ. ευÏÏŽ. Έξι εκατομμÏÏια για τον πεÏιφεÏειακό ΤÏπο και άλλα 5 εκατ. για τον πανελλαδικό ΤÏπο, στο πλαίσιο της πεÏίφημης οικονομικής στήÏιξης του ΤÏπου, η οποία κÏατήθηκε «ανοιχτή» από το 2019. Οι δε πεÏιφεÏειακÎÏ‚ εφημεÏίδες θα πάÏουν όλες 5.000 ευÏÏŽ, ενώ η ανώτατη πληÏωμή ανÎÏχεται σε 80 χιλιάδες ευÏÏŽ.
Στη μοιÏασιά των «δώÏων» για το 2023 μετÎχουν και οι συνδικαλιστικÎÏ‚ ενώσεις, που συμφώνησαν στη σÏσταση της «ΕπιτÏοπής ΛογοκÏισίας», η οποία –δήθεν– θα είχε λόγο επί της δεοντολογίας. Κι ενώ οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών ενώσεων, με σÏμπÏαξη των παÏατάξεων ÎΔ-ΣΥΡΙΖΑ, Îστειλαν εκπÏοσώπους, η κυβÎÏνηση τους «ποÏλησε» και άλλαξε τη διάταξη, ώστε να Îχουν μόνο «γνωμοδοτικό Ïόλο» και η απόφαση να ανήκει στον υπουÏγό!
Πηγή: greekmme.blogspot.com