Άρχισε η χρηματοδότηση έντυπου Τύπου ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ...ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Ημερομηνία:
20/8/2023, 13:32 - Εμφανίσεις: 46
  Στις 31 Ιουλίου αναÏτήθηκε στη ΔιαÏγεια η απόφαση με την υπογÏαφή του υφυπουÏÎ³Î¿Ï ÏƒÏ„Î¿Î½ Ï€ÏωθυπουÏγό Ι. ΜπÏατάκου, για την άμεση χÏηματοδότηση των Îντυπων εφημεÏίδων που Îχουν ολοκληÏώσει την εγγÏαφή τους στο ΜητÏώο Îντυπου ΤÏπου ως τις 20 Ιουλίου. Συνολικά θα δοθοÏν 2.130 ευÏÏŽ σε 27 πανελλήνιες εφημεÏίδες με ανώτατο ποσό τις 100.000 ευÏÏŽ. ΠαÏάλληλα παÏατάθηκε ως τον ΣεπτÎμβÏιο η υποβολή νÎων αιτήσεων για τη χÏηματική ενίσχυση των εφημεÏίδων. Αντίστοιχη ενίσχυση αναμÎνεται και για τις πεÏιφεÏειακÎÏ‚ εφημεÏίδες. Το ανώτατο ποσό που οÏίζει η αναφεÏόμενη απόφαση 300/2023 ανÎÏχεται σε 200 χιλιάδες ευÏÏŽ και η διανομή γίνεται με βάση κÏιτήÏια κυκλοφοÏίας, κεφαλαίου, κ.λ.Ï€. Στους πίνακες (φωτογÏαφίες) αναγÏάφονται οι εφημεÏίδες που λαμβάνουν τη χÏηματοδότηση. Η απόφαση αναφÎÏει: - Την υπαγωγή είκοσι επτά (27) δικαιοÏχων στο «ΠÏόγÏαμμα ενίσχυσης των επιχειÏήσεων Îκδοσης εφημεÏίδων πανελλήνιας κυκλοφοÏίας», δυνάμει της Κοινής ΥπουÏγικής Απόφασης E/300/2023 (Β’ 2665), όπως ισχÏει, ÏƒÏ…Î½Î¿Î»Î¹ÎºÎ¿Ï Ï€Î¿ÏƒÎ¿Ï Î´Ïο εκατομμυÏίων, εκατό Ï„Ïιάντα χιλιάδων ευÏÏŽ (2.130.000,00€) σε βάÏος της πίστωσης του Î ÏÎ¿Ï‹Ï€Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï Ï„Ï‰Î½ εξόδων της Î ÏοεδÏίας της ΚυβÎÏνησης, ειδικός φοÏÎας 1004-204-0000000 Γενική ΓÏαμματεία ΕνημÎÏωσης και Επικοινωνίας, οικ. Îτους 2023, οι οποίοι αναφÎÏονται στον ΠΙÎΑΚΑ 1: ΔικαιοÏχοι/ΕπιχειÏήσεις Îκδοσης εφημεÏίδων πανελλήνιας κυκλοφοÏίας του ΠαÏαÏτήματος της παÏοÏσας που αποτελεί αναπόσπαστο μÎÏος της.
- ΣÏμφωνα με το άÏθÏο 5 σε συνδυασμό με το άÏθÏο 12 της υπ’ αÏιθμ. Ε/300/2023 ΚΥΑ, ο εν λόγω Πίνακας αναφÎÏει το ποσό ενίσχυσης που θα καταβληθεί στους δικαιοÏχους που Îχουν πιστοποιηθεί στο ΜητÏώο Έντυπου ΤÏπου (Μ.Ε.Τ.) Îως την 20η Ιουλίου 2023 και πληÏοÏν τις Ï€ÏοϋποθÎσεις υπαγωγής στο παÏόν Ï€ÏόγÏαμμα ενίσχυσης, βάσει των πεÏιπτώσεων i., iv. και v. του άÏθÏου 12 της εν λόγω ΚΥΑ. Το επιπλÎον ποσό ενίσχυσης που θα λάβει κάθε δικαιοÏχος βάσει της πεÏίπτωσης δ) σε συνδυασμό με την πεÏίπτωση ii. του άÏθÏου 12 θα υπολογιστεί επί του συνόλου των δικαιοÏχων του παÏόντος Ï€ÏογÏάμματος ενίσχυσης, βάσει της υπ’ αÏιθμ. Ε/300/2023 ΚΥΑ (Β’ 2665), όπως Ï„Ïοποποιήθηκε με την υπ’ αÏιθμ. Ε/535/23 ΚΥΑ (Î’ Ì4406) και ισχÏει, με την απόφαση που θα εκδοθεί το αÏγότεÏο μÎχÏι την 10η ΟκτωβÏίου 2023.
- Οι ειδικοί ÏŒÏοι που αποÏÏÎουν από την υπαγωγή στο Î ÏόγÏαμμα χÏηματοδότησης, καθώς και οι υποχÏεώσεις που Ï€ÏοκÏπτουν, δεσμεÏουν κάθε δικαιοÏχο και πεÏιγÏάφονται στις διατάξεις της Κοινής ΥπουÏγικής Απόφασης E/300/2023 (Β’ 2665), όπως ισχÏει.
Πηγή: greekmme.blogspot.com
|
|
|