Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
7 °C 51%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Σε λειτουργία ο διασυνοριακός κόμβος που συνδέει τα ελληνικά συστήματα συνταγογράφησης με αυτά του εξωτερικού
Ημερομηνία: 3/11/2023, 14:24 - Εμφανίσεις: 43



Ιατρικές υπηρεσίες στο εξωτερικό μπορούν να χρησιμοποιούν από σήμερα οι Έλληνες πολίτες, καθώς ολοκληρώθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.

(ΗΔΙΚΑ), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το πρώτο βήμα διασύνδεσης των ελληνικών συστημάτων συνταγογράφησης και ιατρικού ιστορικού με τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της ΕΕ.

Η Ελλάδα θα διασυνδεθεί με ακόμα εννέα χώρες της ΕΕ Οι συνταγές θα εκτελούνται με τη χορήγηση του ΑΜΚΑ σε οποιοδήποτε φαρμακείο Όπως ανακοινώθηκε από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μπήκε σε παραγωγική λειτουργία ο διασυνοριακός κόμβος, μέσω του οποίου είναι δυνατή η εκτέλεση ηλεκτρονικών συνταγών φαρμάκων μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας, καθώς και η ανταλλαγή συνοπτικού ιατρικού ιστορικού μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας.

Πώς θα λειτουργεί Πλέον, ένας Έλληνας που επισκέπτεται την Πολωνία θα θα μπορούσε να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε φαρμακείο της χώρας και να εκτελέσει μία ηλεκτρονική συνταγή δίνοντας μόνο τον ΑΜΚΑ του.

Επιπλέον, ένας γιατρός στην Ισπανία θα θα μπορούσε να έχει άμεση και ασφαλή πρόσβαση στο συνοπτικό ιατρικό ενός Έλληνα ασθενή.

Αντίστοιχες υπηρεσίες θα προσφέρονται στην Ελλάδα για τους Πολωνούς και τους Ισπανούς πολίτες, που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Η λειτουργία του κόμβου περιγράφεται αναλυτικά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιου Πετραλιά.

Οι άλλες χώρες Ο διασυνοριακός κόμβος αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού δικτύου MyHealth@EU και το προσεχές διάστημα η δυναμικότητά του θα επεκταθεί, καθώς η Ελλάδα θα διασυνδεθεί με ακόμα εννέα χώρες της ΕΕ, τη Γαλλία, την Εσθονία, την Κροατία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Τσεχία και τη Φινλανδία.

Παράλληλα, ο κόμβος θα εμπλουτίζεται με νέες υπηρεσίες, ενώ με την έλευση του Ευρωπαϊκού Χώρου Δεδομένων για την Ηλεκτρονική Υγεία (European Health Dat...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
7 °C 51%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies