Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
25.8 °C 32%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Προληπτική λογοκρισία και καταστολή δια νόμου στο Διαδίκτυο
Ημερομηνία: 24/11/2023, 21:50 - Εμφανίσεις: 96

 


Ματίνα Παπαχριστούδη στο Î Î¡Î™Î του Σαββατοκύριακου 

Τρίπτυχο ολοκληρωτισμού:Λογοκρισία-φίμωση-καταστολή

Ο ολοκληρωτικός έλεγχος στη ροή πληροφόρησης, με τον εξαναγκασμό μίντια-δημοσιογράφων να ενσωματωθούν στους στόχους και τα συμφέροντα των επιθετικών κυβερνήσεων της Δύσης, συμπληρώνεται –και στην Ελλάδα– με διατάξεις καταστολής και τιμωρίας. Στη Βουλή ήρθε προς ψήφιση σχέδιο νόμου το οποίο επικυρώνει την ÎŸÎ´Î·Î³Î¯Î± της Ευρωπαϊκής Ένωσης (με ημερομηνία 29 Απριλίου 2021) για «την πρόληψη της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο». Οι διατάξεις του, μεταξύ άλλων, προβλέπουν το ειδικό καθεστώς και τους φορείς (εισαγγελείς-ΕΕΤΤ, με τη συνδρομή της ΕΥΠ και της διεύθυνσης ειδικών εγκλημάτων βίας της αστυνομίας) που θα μπορούν να «κατεβάζουν» από το Διαδίκτυο, εντός μιας ώρας, περιεχόμενο το οποίο χαρακτηρίζεται «τρομοκρατικό». Η άρνηση εξαφάνισης του ως άνω χαρακτηριζόμενου περιεχομένου από ιστοσελίδες, πλατφόρμες κ.λπ. θα επιφέρει ποινές φυλάκισης και διοικητικά πρόστιμα. 

Το είδος του περιεχομένου που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θεωρούν «τρομοκρατικό» καταδείχθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας, κυρίως όμως στη βάρβαρη επιχείρηση γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από τη σιωνιστική κυβέρνηση Νετανιάχου στη Γάζα και τις επιθέσεις μαζικού εκτοπισμού στη Δυτική Όχθη. Τα φαινόμενα λογοκρισίας και φίμωσης ΜΜΕ και δημοσιογράφων στην Αμερική (ΗΠΑ και Καναδάς) αλλά και στις χώρες της ΕΕ ενισχύθηκαν. Μεγάλα διεθνή μίντια, τηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία αποδέχτηκαν τον έλεγχο του περιεχομένου των ρεπορτάζ τους από ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους!

Με το νομοσχέδιο συμπληρώνεται η λογοκρισία και η φίμωση μίντια και ανεξάρτητων ιστοσελίδων, με την προληπτική πλέον παρέμβαση του κράτους στο διαδικτυακό περιεχόμενο. Η δε απειλή επιβολής ποινών σε εταιρείες εντείνει τους αλγόριθμους φίμωσης σε ό,τι χαρακτηριστεί «επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια». Έτσι, φαινόμενα όπως οι πρόσφατες μαζικές συλλήψεις Παλαιστινίων και Ελλήνων στον μαραθώνιο επειδή κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες, με τις νέες διατάξεις δεν πρόκειται να βρουν δίοδο δημοσίευσης στο Διαδίκτυο και τα παραδοσιακά μίντια, αν οι κρατικές αρχές αποφασίσουν ότι οι ενέργειες αυτές είναι «τρομοκρατικές» και απειλούν την ασφάλεια της χώρας.



Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
25.8 °C 32%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies