
Το κÏίσιμο ζήτημα είναι με ποιο νομικό καθεστώς θα γίνονται οι αιτήσεις και πότε θα ολοκληÏώνεται η χÏηματοδότηση. Έως και σήμεÏα ισχÏει το καθεστώς του «νόμου ΚÏÎτσου», μετά τις αλλαγÎÏ‚ του ΚυÏιάκου ΠιεÏÏακάκη, που Ï€Ïοκάλεσαν το Ï€Ïόβλημα στη λειτουÏγία του ΕΚΟΜΕ. Οι Ï€Ïοτάσεις της Λίνας Μενδώνη δημιουÏγοÏν Îνα κενό διάστημα Ï€Îντε μηνών, κατά το οποίο δεν θα μποÏοÏν να υποβληθοÏν αιτήσεις. Όμως, αυτό το διάστημα γυÏίζονται οι πεÏισσότεÏες τηλεοπτικÎÏ‚ σειÏÎÏ‚ στη χώÏα. ΣυγκεκÏιμÎνα, σÏμφωνα με το σχÎδιο νόμου:
– Από την ψήφιση του νόμου και Îως την 5η ΜαÎου 2024 το Ï€ÏόγÏαμμα για την ενίσχυση της παÏαγωγής οπτικοακουστικών ÎÏγων στην Ελλάδα συνεχίζει να δÎχεται αιτήσεις Îνταξης και Ï„Ïοποποίησης ÏŒÏων Îνταξης σÏμφωνα με τον ν. 4487/2017 (Α Ì 116).
– Από την 5η ΜαÎου 2024 και μÎχÏι την 30ή ΣεπτÎμβÏιου 2024 καμιά αίτηση Îνταξης ή Ï„Ïοποποίησης ÏŒÏων Îνταξης δεν μποÏεί να υποβληθεί. Το Î ÏόγÏαμμα Cash Rebate Greece θα δÎχεται αιτήσεις Îνταξης επενδυτικών σχεδίων ανά καθεστώς ενίσχυσης από την 1η ΟκτωβÏίου 2024 και με την Ï€Ïοϋπόθεση της Îκδοσης των υπουÏγικών αποφάσεων της παÏ. 1 του άÏθÏου 87, οι οποίες Ï€ÏÎπει να εκδοθοÏν το αÏγότεÏο Îως την ως άνω ημεÏομηνία.
– Αιτήματα Ï„Ïοποποίησης τα οποία Îχουν υποβληθεί Îως την 5η ΜαÎου 2024 και αφοÏοÏν επενδυτικά σχÎδια τα οποία Îχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής Ï€Ïιν από την 1η Ιουλίου 2023 και των οποίων η απόφαση υπαγωγής είτε δεν Îχει εκδοθεί είτε Îχει εκδοθεί μετά την Ï€Ïοθεσμία που οÏίζει ο ν. 4487/2017, αξιολογοÏνται σÏμφωνα με τους ÏŒÏους και τις Ï€ÏοϋποθÎσεις που ίσχυαν. Οι Ï„Ïοποποιήσεις αυτÎÏ‚ δεν δÏναται να αφοÏοÏν αλλοδαπά παÏαστατικά.
– Επενδυτικά σχÎδια για τα οποία Îχει υποβληθεί αίτηση υπαγωγής Î·Ì Ï„Ïοποποίησης από την 1η ΙανουάÏιου 2022 και Îως την 5η ΜαÎου 2024 και τα οποία Îχουν αξιολογηθεί θετικά από το ΕΚΟΜΕ, χωÏίς να Îχει εκδοθεί σχετική απόφαση από το αÏμόδιο υπουÏγείο, δÏνανται να υποβάλλουν αίτημα ελÎγχου εντός Îξι μηνών από την ημεÏομηνία Îκδοσης της απόφασης υπαγωγής Î·Ì Ï„Ïοποποίησης, χωÏίς την υποχÏÎωση υποβολής αιτήματος παÏάτασης στο ΕΚΟΜΕ, λόγω παÏÎλευσης των Îξι μηνών από την ημεÏομηνία λήξης Î·Ì Î¿Î»Î¿ÎºÎ»Î®Ïωσης του ÎµÏ€ÎµÎ½Î´Ï…Ï„Î¹ÎºÎ¿Ï ÏƒÏ‡ÎµÎ´Î¯Î¿Ï….
Πηγή: greekmme.blogspot.com